Лидерът на партия Има такъв народ (ИТН) Слави Трифонов разкри

...
Лидерът на партия Има такъв народ (ИТН) Слави Трифонов разкри
Коментари Харесай

Слави Трифонов атакува премиера за Северна Македония и БНБ

Лидерът на партия " ИТН " (ИТН) Слави Трифонов разкри с пост във Facebook несъгласията си с премиера Кирил Петков по основни въпроси - ветото към Северна Македония за започване на договаряния за участие в Европейски Съюз и избора на нов шеф на Българската национална банка (БНБ). В края на изказването си съдружният сътрудник вметва, че " времената са такива, че моментът не е подобаващ нито за нови избори, нито за нови разтърсвания ", само че оставя чувството, че връзките сред Има Такъв Народ и водещите в ръководещата коалиция " Продължаваме промяната " (ПП) са извънредно обтегнати.

Посланието на Трифонов е ориентирано главно към министър-председателя Кирил Петков.

От него излиза наяве, че едната причина за разлома в обединението е Северна Македония.

" За страдание, министър председателят Кирил Петков от самото начало се пробва да заобиколи това съглашение (коалиционното съглашение, съгласно което България резервира досегашната си позиция за Северна Македония, б. р.) и да отхвърли ветото на България без никакви условия. Той желае до края на юни да стартират договаряния със северномакедонците, без да има никакви юридически гаранции за спазването на правата на българите в тази страна. Уточнявам, че това той правеше без да съгласува изказванията и дейностите си освен с дипломатите от Министерство на външните работи, само че и без координиране с съдружните сътрудници, камо ли с Народното събрание ", недоволства Трифонов.

Той оповестява, че непознати дипломати били учудени, че съдружните сътрудници не знаят какво тъкмо е заречен министър-председателят Кирил Петков (за Северна Македония, б. р.), в случай, че има още три обединения в ръководещата коалиция. " Едва тази седмица непознатите дипломати схванаха, че в обединението няма единно решение по този въпрос ", отбелязва водачът на Има Такъв Народ. След това той минава към познатите си " патриотични " изказвания.

От изказването на Трифонов излиза наяве, че той е мощно подразнен и от " извънредно нецензурна, груба и невъзпитана подготовка в персонален проект към господин Любомир Каримански, претендент за шеф на Българска народна банка ". Въпреки че в обединението няма единение за кандидатурата на някогашния началник на Инвестбанк, той остава неотстъпчив в напъните си да получи високия пост непременно.

Трифонов припомня на Петков, че изборът за началник на Българска народна банка е от компетенцията на Народното събрание, а не на Министерски съвет, което евентуално е знак, че текат сделки с ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " за поддръжка на кандидатурата на Каримански. " Продължаваме промяната " и " Демократична България " оповестиха, че твърдо поддържат Андрей Гюров за шеф на Българска народна банка. Към него клони и Българска социалистическа партия.

Лидерът на Има Такъв Народ приключва изказването си с нещо като косвено предизвестие към обединението.

" Уважаеми българи и уважаеми сътрудници от обединението, която ръководи сега България, времената са такива, че моментът не е подобаващ нито за нови избори, нито за нови разтърсвания. Затова откровено се надявам, че министър-председателят ще ревизира отношението си и към Северна Македония, и към избора за началник на Българска народна банка. Защото това са въпроси, които касаят освен ръководещата коалиция, а всички българи ", написа Трифонов, чиято партия обаче съгласно последното изследване на " Маркет линкс " сега остава последна измежду актуалните в Народното събрание с поддръжка единствено на 6.7 %..



Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР