Лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов поиска кметът на Пловдив

...
Лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов поиска кметът на Пловдив
Коментари Харесай

Бойко Борисов поиска оставката на кмета на Пловдив заради стадионите на Ботев и Локомотив

Лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов изиска кметът на Пловдив Здравко Димитров неотложно да подаде оставката си поради нерешените въпроси със стадионите в Пловдив и други неизпълнени задължения.

Като главен претекст за желаната оставка Борисов уточни забавянето на строителството на стадион " Христо Ботев ". Той съобщи, че вместо да се оправя с проблемите, Димитров ги основава и поради него партията търпи рецензии.

" По време на нашето ръководство подсигурихме средства за спортните уреди, които да радват Пловдив като футболен град. Само че какво стана - вместо наслада, провокира митинги. Въпреки средствата, които подсигурихме и които са в пъти повече за други градове - поради немърливото, некачествено и безотговорно отношение стигнахме дотук. ГЕРБ търпи негативи.
 Привържениците на Локомотив (Пловдив) се срещнаха с кмета на града
Привържениците на Локомотив (Пловдив) се срещнаха с кмета на града

Феновете на " смърфовете " потърсиха пояснение и за предлагането, което ще бъде импортирано за гласоподаване

За стадионите в Пловдив съм идвал 5 или 6 пъти. Единственото нещо, което казвахме от ден едно е, че би трябвало да се създадат игрища, на които може да се играе край за почитателите на тимовете.

Миналата неделя приказвах с кмета Зико и му споделих да оправи проблемите, които сътвори, той ми сподели, че излиза отпуск, тъй като трябвало да си обърне внимание. Аз за 20 години не съм излизал отпуск, с цел да си обърна внимание. Дори когато бях с COVID-19 и 40 градуса температура, се включих отдалечено в съвещание на Европейския съвет ", разяснява Борисов.

По думите на Бойко Борисов Здравко Димитров е имал опция месеци наред да упражни надзор, с цел да не стои на дневен ред казусът със строителството на " Колежа ".

" Зико трябваше всеки ден да е на стадиона. Няколко пъти се месих, с цел да решим проблемите, само че аз не съм кмет на Пловдив. Здравко Димитров не се оправи, а единствено ни сътвори проблеми. Феновете стачкуват при подсигурени средства за игрища - кой е отговорен? Кой, в случай че не кметът и зам.-кметът? Категорично зам.-кметът би трябвало да си замине неотложно! ", акцентира водачът на ГЕРБ.

" Трябва да сме почтени пред пловдивчани - не ми е прелестно за шести път да се срещам с футболните почитатели и всякога да е едно и също, тъй като някои хора са решили да абдикират от работата си. ГЕРБ подсигурява още средства, само че качеството продължава да е неприятно. Защо да се лепи това на всички нас? ", добави още Борисов.

Той настоя за цялостна отчетност пред футболните почитатели от страна на Общинския съвет: " Настоявам и двата почитател клуба да съблюдават заплащанията и без тяхно познание нищо да не се случва. Това са игрища на Ботев (Пловдив) и Локомотив (Пловдив), не на ГЕРБ ", приключи той.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР