Лидерът на опозицията във Венецуела, самопровъзгласил се за президент -

...
Лидерът на опозицията във Венецуела, самопровъзгласил се за президент -
Коментари Харесай

Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо подаде ръка на Китай

Лидерът на опозицията във Венецуела, самопровъзгласил се за президент - Хуан Гуайдо, съобщи пред китайски вестник, че ще съблюдава подписаните съглашения с Пекин и се надява да стартира допустимо най-бързо разговор с Китай, съобщи Франс прес.

"Подкрепата на Китай ще бъде доста значима за стимулиране на стопанската система на нашата страна и бъдещото ни развиване ", увери Гуайдо в изявлението пред в. "Саут Чайна морнинг пост ". Той изрази подготвеност за основаване на градивни връзки и разговор с Китай.

Тези мнения наподобява целят да разсеят неяснотата за бъдещите връзки с Китай, в случай че Гуайдо заеме президентския пост, отбелязва Агенция Франс Прес. Пекин е главен заемодател на Венецуела и също като Москва поддържа президента Николас Мадуро. Водената от Гуайдо венецуелска съпротива възнамерява да провежда през днешния ден митинги с искане президентът да се откаже от властта.

През септември Мадуро посети Китай и подписа съглашения в енергийния бранш и за добива на злато, пробвайки се да получи поддръжката на Пекин в политическата рецесия, която раздрусва Венецуела, напомня Агенция Франс Прес. Вчера китайското външно министерство съобщи, че е готово да реализира компромис с всички страни.

Китай и Венецуела имат отдавнашно прагматично съдействие, акцентира през вчерашния ден представителят на китайското министерство на външните работи Гън Шуан. "Нищо от това няма да се промени без значение от развиването на обстановката ", акцентира той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР