Лидерът на опозицията в Армения Никол Пашинян съобщи днес, че

...
Лидерът на опозицията в Армения Никол Пашинян съобщи днес, че
Коментари Харесай

Лидерът на протестите в Армения се е срещнал с президента

Лидерът на опозицията в Армения Никол Пашинян заяви през днешния ден, че се е срещнал с президента Армен Саркисян, осведоми АП.

Пашинян изрази вяра, че президентът ще поддържа кандидатурата му за министър председател на страната. Арменският парламент ще избере нов министър-председател във вторник, 1 май, след оставката на Серж Саркисян предходната седмица. След 10 години като президент той се отдръпна поради законовите ограничавания за президентските мандати. Тогава стана министър председател на фона на промени в държавното ръководство, отслабили президентската власт и ускори тази на премиера. Саркисян обаче подаде оставка под натиска на огромните митинги, избухнали в страната против избирането му.

Поддръжници на опозицията през днешния ден блокираха трафика в столицата Ереван и приканиха към огромни вечерни демонстрации на централния площад на града. "Трябва да покажем, че придвижването ни има здрава основа ", съобщи Пашинян. Засега той е единственият претендент за премиерския пост, откакто ръководещата Републиканска партия реши да не издига собствен претендент. Пашинян даде обещание, че представители на предходната власт могат да получат постове в кабинета му, в случай че стане министър председател.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР