Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ в РСМ Христиан Мицкоски поиска България

...
Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ в РСМ Христиан Мицкоски поиска България
Коментари Харесай

Мицкоски иска извинение от България за изтребването на 7200 евреи в лагера Треблинка

Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ в РСМ Христиан Мицкоски изиска България да даде писмени гаранции, че няма да блокира страната му по пътя за Европейски Съюз. Той изиска и българската страна да се извини на РСМ за избиването на 7200 евреи в лагера Треблинка по време на Втората международна война, съобщи БГНЕС.

" Българската конституция не признава групови права, самостоятелни – да, тук нямат желание да трансформират конституцията вместо нас, само че българите да отстранен бележката под линия, или да изпълнят някое от тези решения, или най-малко да се извинят за седем хиляди и двеста евреи , които са изпратени в Треблинка по време на Втората международна война. Вили Брант знаете ли по какъв начин се извини? Има метод да се извиниш ”, сподели Християн Мицкоски пред локалната ТВ Кнал 5.

Попитан в случай че държавното управление повдигне въпроса за включването на българите в конституцията по какъв начин ще реагира ВМРО-ДПМНЕ, Мицкоски сподели, че не трансформират възгледите си съгласно обстановката. " Ако няма взаимност, писмени гаранции, че ветото ще бъде вдигнато и че отсега нататък няма да има глупави блокади, които да ни убеждават още веднъж, че сме били българи до 1944г. В живота има предоставяне и взимане, а освен взимане ". Мицкоски съобщи, че това държавно управление на СДСМ непрестанно нарушава позициите в договарянията в интернационалната политика.

" Изобщо не би трябвало да дават обещание, ето едно нещо дано стане – дано махнат бележката под линия за езика, не ни би трябвало повече и ще кажем отлично, има промени в позициите ", добави Мицкоски.

Мицкоски сподели, че парламентарната група на ВМРО-ДПМНЕ във връзка 150-годишнината от рождението на македонския бунтовник Гоце Делчев в македонския парламент ще внесе декларация, която ще очертае позициите по въпроса за Гоце Делчев.

Попитан дали би бил министър-председател, който ще сервира цветя на паметника на Гоце Делчев дружно с Кирил Петков, Мицкоски отговори да, единствено в случай че българският министър председател Петков се съгласи, че Гоце Делчев се е борил за своята македонска самостоятелна страна.

" Ако Петков е склонен, че Гоце Делчев е македонец и се е борил за своята македонска самостоятелна страна, то аз нямам проблем ", безапелационен беше Мицкоски.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР