Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ в РСМ Христиан Мицкоски поиска България

...
Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ в РСМ Христиан Мицкоски поиска България
Коментари Харесай

Мицкоски: Българите трябва да се извинят на С. Македония за избиването на 7200 евреи

Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ в РСМ Христиан Мицкоски изиска България да даде писмени гаранции, че няма да блокира страната му по пътя за Европейски Съюз. Той изиска и българската страна да се извини на РСМ за избиването на 7200 евреи в лагера Треблинка по време на Втората международна война, съобщи БГНЕС.

" Българската конституция не признава групови права, самостоятелни – да, тук нямат желание да трансформират конституцията вместо нас, само че българите да отстранен бележката под линия, или да изпълнят някое от тези решения, или най-малко да се извинят за седем хиляди и двеста евреи, които са изпратени в Треблинка по време на Втората международна война. Вили Брант знаете ли по какъв начин се извини? Има метод да се извиниш”, сподели Християн Мицкоски пред локалната ТВ Кнал 5.

Попитан в случай че държавното управление повдигне въпроса за включването на българите в конституцията по какъв начин ще реагира ВМРО-ДПМНЕ, Мицкоски сподели, че не трансформират възгледите си съгласно обстановката. " Ако няма взаимност, писмени гаранции, че ветото ще бъде вдигнато и че отсега нататък няма да има глупави блокади, които да ни убеждават още веднъж, че сме били българи до 1944г. В живота има предоставяне и взимане, а освен взимане ". Мицкоски съобщи, че това държавно управление на СДСМ непрестанно нарушава позициите в договарянията в интернационалната политика.

" Изобщо не би трябвало да дават обещание, ето едно нещо дано стане – дано махнат бележката под линия за езика, не ни би трябвало повече и ще кажем отлично, има промени в позициите ", добави Мицкоски. Мицкоски сподели, че парламентарната група на ВМРО-ДПМНЕ във връзка 150-годишнината от рождението на македонския бунтовник Гоце Делчев в македонския парламент ще внесе декларация, която ще очертае позициите по въпроса за Гоце Делчев. Попитан дали би бил министър-председател, който ще сервира цветя на паметника на Гоце Делчев дружно с Кирил Петков, Мицкоски отговори да, единствено в случай че българският министър председател Петков се съгласи, че Гоце Делчев се е борил за своята македонска самостоятелна страна. " Ако Петков е склонен, че Гоце Делчев е македонец и се е борил за своята македонска самостоятелна страна, то аз нямам проблем ", безапелационен беше Мицкоски.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР