Лидерът на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски поиска България да

...
Лидерът на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски поиска България да
Коментари Харесай

ВМРО-ДПМНE иска гаранции за ЕС от България, Мицкоски каза да се извиним за избиването на 7200 евреи

Лидерът на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски изиска България да даде писмени гаранции, че няма да блокира Скопие по пътя към Европейски Съюз и да се извини за изгонените от Македония евреи, оповестяват през днешния ден македонските медии.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 164
В изявление за македонската телевизия Канал 5 той сподели нощес, че в случай че в Народното събрание на Северна Македония бъде импортирано искане македонците с българско съзнание да бъдат вписани в конституцията, " ВМРО-ДПМНЕ не трансформира позициите си съгласно потребностите и в случай че няма взаимност, писмени гаранции, че това е последното нещо за унищожаване на българската обсада и в бъдеще няма да ни убеждават, че сме били българи до 1944 година. "

Мицкоски уточни, че щом българската конституция не признава груповите права, а самостоятелни, тогава " най-малко България да се и извини за 7200 евреи от Северна Македония, които е изпратила в лагера Треблинка през Втората международна война ".

Той сподели също по този начин, че ВМРО-ДПМНЕ ще внесе през днешния ден в Народното събрание във връзка 150-ата годишнина от рождението на Гоце Делчев декларация, която да очертае позициите по въпроса за Гоце Делчев, добавя МИА.

На въпроса в случай че беше министър председател, дали би положил цветя на гроба на Гоце Делчев дружно с българския министър председател Кирил Петков, той сподели, че това би станало единствено в случай че българският министър-председател се съгласи, че Гоце Делчев се е борил за своя самостоятелна македонска страна.

Ако Петков се съгласи, че Гоце Делчев е македонец и се е борил за своя македонска самостоятелна страна, тогава нямам никакъв проблем, сподели Мицкоски в изявлението за Канал 5.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 164  Вътрешна македонска революционна организация скочиха за настояването историческата комисия София-Скопие да бъде спряна за 2 години Вътрешна македонска революционна организация скочиха за настояването историческата комисия София-Скопие да бъде спряна за 2 години  Илхан Кючюк се срещна с премиера на Северна Македония Димитър Ковачевски в Брюксел Илхан Кючюк се срещна с премиера на Северна Македония Димитър Ковачевски в Брюксел  Скопие изиска прекъсване на работата на историческата комисия за 2 години Скопие изиска прекъсване на работата на историческата комисия за 2 години
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР