Лидерът на Олимпиакос Александър Везенков говори след спечелената шампионска титла

...
Лидерът на Олимпиакос Александър Везенков говори след спечелената шампионска титла
Коментари Харесай

Везенков: Посвещавам титлата на семейството си

Лидерът на Олимпиакос Александър Везенков приказва след извоюваната шампионска купа в гръцкото състезание. Баскетболистът на “червено-белите ” и съотборниците му победиха за втора поредна година с трофея, откакто се постановиха с 3-1 победи над Панатинайкос.

Четвъртият мач от серията бе преустановен при резултат 63:35 в интерес на отбора от Пирея, защото почитателите на “детелините ” демонстрираха вандалско държание.

“Ние сме баскетболисти и това е нашата специалност - желаеме мачовете да приключват на терена. Със сигурност страстта не е същата, само че въпреки всичко ние сме първенци. Нищо не е обещано в този живот. Трябва да го превъзмогнем и да се радваме, тъй като това, което постигнахме тази година, е нещо неповторимо.

Три трофеи, една изгубена с последна пукотевица, всички би трябвало да се гордеем с това, което постигнахме. Тази купа значи доста за мен, за нас постоянно шампионатът е бил главната ни цел, тъй като въпреки всичко е краят на сезона и желаеме да приключим както би трябвало. Беше ни мъчно след финала на Евролигата, тъй като загубихме по метод, по който никой не желае да губи. Беше ни мъчно да се мотивираме, само че знаехме, че би трябвало да го създадем.

Знаехме, че сме по-добрият тим от Панатинайкос и в случай че играем нашата игра, ще победим. Не чаках да бъдем толкоз нападателни и да вкарваме с такава успеваемост, само че значимото е, че в края на сезона направихме добър мач.

Следват няколко дни отмора, би трябвало да си оправя коляното. Състоянието ми е окей, само че просто желая да си умря и оттова нататък да забележим. Нашите почитатели ни чакат на паркинга в залата. В събота вечер купата и златните медали ще бъдат ситуирани Купата и медалите.

Не мисля за НБА, тъй като се любувам на момента. Почти 11 месеца сме в залата - аз съм в залата от 15 юли, а в този момент сме 15 юни. Минавам през цялата година от ЕвроБаскет, до първата купа, до втората, до страстта с Евролигата и до първото място.

На 99% всичко беше съвършено, само че няма съвършен сезон. Оставаме малко с горчивото от Каунас, само че би трябвало да продължим. Искам да ставам по-добър и да видите по-добра версия от мен идната година. Посвещавам купата на моите родители и на моето семейство, както и на всички тези, които са до мен освен занапред, само че и в тежките времена. Благодаря им и се надявам да се усещат горди ”, съобщи пред Спортал Везенков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР