Лидерът на НФСБ Валери Симеонов остро разкритикува социалистите, че не

...
Лидерът на НФСБ Валери Симеонов остро разкритикува социалистите, че не
Коментари Харесай

Симеонов за БСП: Неприсъствието не е гениален политически ход

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов остро разкритикува социалистите, че не се явяват на работа и настоя, че те са определени, с цел да работят в Народното събрание. Той даде и образец, че всеки различен, който не върви на работа го уволняват.

" Аз пристигам от бизнеса и не мога да си показва, че някой служащ ще каже, че ще стачкува против методите на работа във компанията, като не участва на работа. Като не присъстваш на работа, ти би трябвало да бъдеш уволнен. И не мисля, че би трябвало да има някакво друго отнасяне и на народните представители. Те би трябвало да носят отговорност, всеки един от тях съставлява 10-20 000 индивида ", отсече Симеонов.

Затова и от НФСБ оферират ограничения против отсъствието от работа на националните избраници и негласуването им на пленарните съвещания. От партията на Валери Симеонов оферират народните представители да не получават никакво заплащане, в случай че не вървят на работа на три следващи съвещания или общо пет за месеца. Тези, които не участват на повече от половината гласувания в Народното събрание, пък се планува да губят половината от заплатата си.

Според Валери Симеонов по този начин ще се реализира дисциплинаращ резултат, тъй като имало случаи, в които депутатите се записват заран, че са на работа, само че по-късно си потеглят.

Лидерът на НФСБ настоя и че има доста други способи депутатите да изложат позицията си и те не са свързани с неприсъствието им в Народното събрание.

" Те са определени от техните гласоподаватели, с цел да работят. Такава форма " неприсъствие " не е планувана и не трябва да се смята като някакъв талантлив политически ход. Същото важи и за невлизането на ГЕРБ в залата в по-предния парламент. Не утвърждавам този метод на изложение на отношение към съпротива или ръководещи. В Народното събрание има задоволително способи, средства, с цел да изразиш своята позиция. Това е отвод за извършване на служебни отговорности ", отсече Симеонов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР