Лидерът на НФСБ и бивш вицепремиер Валери Симеонов е против

...
Лидерът на НФСБ и бивш вицепремиер Валери Симеонов е против
Коментари Харесай

Валери Симеонов не разбира министър или папа избират в НС

Лидерът на НФСБ и някогашен вицепремиер Валери Симеонов е срещу това да се хаби толкоз сила в Народното събрание за една елементарна и естествена промяна на един министър с различен.

Коментарът си той направи от трибуната на Народното събрание по време на полемиката за назначението на Деница Сачева за нов обществен министър. Гласуването на промяната беше включено като първа точка в дневния ред на изключителното съвещание за разискване на бюджета за 2020 година. От Българска социалистическа партия и " Атака " се опълчиха на самата номинация за министър, а от Движение за права и свободи са срещу процедурата.

Присъстваме на избор на министър, а не избор на папа. Защо е тази нервност, негативизъм и отричане, запита Симеонов.

В момента България се ръководи от ГЕРБ и Обединени патриоти и решението за промяната е на ГЕРБ. Нормално е те да си предложат представител и не виждам за какво би трябвало авансово да сме толкоз уверени, че " тази госпожа няма да си свърши работата ", недоумява патриотът.

Според Валери Симеонов новият обществен министър ще съблюдава всичките си отговорности. Лидерът на НФСБ прикани народните представители да дадат късмет на Деница Сачева да се потвърди, тъй като той е уверен, че тя ще извършва програмата на държавното управление.

В отговор социалистът Крум Зарков съобщи, че няма никакво значение какво са се разбрали съдружните сътрудници, а Народно събрание споделя кой може да бъде министър и кой не може.

" Ако казвате, че няма никакво значение кой е министър и кой не, за какво не сменим и другите хора, които стоят тук. В залата никой няма монопол ", сподели Зарков.

Според депутата от Българска социалистическа партия със промяната на обществения министър действителността не се трансформира за положително, тъй като в общественото министерство няма никаква концепция какво може да се случи на следващия ден. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР