Лидерът на Мустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа

...
Лидерът на Мустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС
Мустафа
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ занесе лично дарения в Турция

Лидерът на Мустафа Карадайъ  Мустафа Карадайъ Мустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, персонално занесе в Турция дарения, събрани от Движението в поддръжка на десетките хиляди фамилии на починалите в опустошителното земетресение в Турция и на стотиците хиляди потърпевши и останали без дом хора. Карадайъ бе в един от тировете с помощи, които през днешния ден отпътуваха за Одрин от главния логистичен център на огромната дарителска акция на Движението – Хасково, оповестиха от пресцентъра на партията.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 305
Карадайъ отиде в Хасково, с цел да ревизира на място организацията по сортирането и превозването на даренията. Лидерът на се включи в товаренето на следващия камион. До момента е изпратило в Турция 34 тира, десетки микробуси и леки коли с дарения за бедстващите хора в южната ни съседка. 

В Одрин Карадайъ се срещна с и.д. регионалния шеф на Одрин (Едирне) Съдкъ Зихин, зам.-областния шеф Зафер Карамехмедоглу, отговорника на регионалния спешен щаб Селим Ак и регионалния ръководител на АК празненство Белгин Иба. Карадайъ изрече своите на всички членове и симпатизанти на съболезнования към околните на починалите в ужасяващата покруса и на място събра информация от какво имат потребност стотиците хиляди бедстващи хора.  

излезе с нов апел за дарения. В момента десетки хиляди фамилии са без покрив над главата. Затова Турция незабавно се нуждае от палатки, спални чували, електрически и газови печки, одеяла. Това е най-нужно на потърпевшите хора, дарявайте, прикани Движението.  



Дарения на всеки час изпращат структурите на в страната. Осмият тир от Кърджали потегли през днешния ден за Одрин, заяви кметът доктор инж. Хасан Азис. Той посочи, че част от събраните помощи ще  бъдат пратени в Сирия, която също пострада от разрушителните земетресения. Два тира с хранителни  артикули, одеяла и отоплителни уреди потеглиха през днешния ден от регионалната конструкция на в Шумен непосредствено за Одрин.  



Три камиона и 4 огромни буса изпрати Движението в Стара Загора. Успяхме да натоварим не малко облекла, хранителни артикули, хигиенични такъми, над 400 одеяла и други завивки и още доста помощи - все дарения от хора за хора. Дарения, събрани в пунктовете ни в Стара Загора, Казанлък, Павел баня,  Гълъбово, Гурково. В развой на организация сме и в Николаево и Раднево, обявиха от в Стара Загора. В организацията участваше зам.-председателят на Халил Летифов. 



И от Русе за Одрин отпътува първият камион с одеяла, облекла, бебешки храни и памперси, вода и отоплителни уреди, детски кревати, консерви и доста други артикули от първа нужда от жителите на цялата област. 



Благодарим на всички от общините Борово, Бяла, Ветово, Две могили, Иваново, Русе, Сливо поле и Ценово. Благодарим за съпричастността, обявиха от локалната организация на. Структурите на Тетевен, Кюстендил и Руен също се включиха в акцията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР