Лидерът на мнозинството в Сената на САЩ подкрепи забележките на

...
Лидерът на мнозинството в Сената на САЩ подкрепи забележките на
Коментари Харесай

Чък Шумър подкрепя предсрочните избори в Израел като правилното нещо

Лидерът на болшинството в Сената на Съединени американски щати поддържа забележките на върховен израелски служител в сряда, който прикани за нови избори в Израел, предава Анадолската Агенция (АА).

" Когато водещ член на военния кабинет на Израел приканва за предварителни избори и над 70% от израелското население се съгласява според огромно изследване, знаете, че това е вярното нещо, което би трябвало да извършите ", написа Чък Шумър на X.

Забележките му идват, откакто израелският боен министър Бени Ганц прикани за избори през септември.

" Трябва да се споразумеем за дата за избори през септември, към година след войната ", сподели Ганц на ефирен брифинг, съгласно известия в медиите. " Определянето на такава дата ще ни разреши да продължим военните старания, като в същото време сигнализираме на жители на Израел, че скоро ще подновим доверието им в нас. "

Преди това Шумър прикани за нови избори в Израел и остро подлага на критика ръководството на премиера Бенямин Нетаняху.

Лидерът на демократите сподели, че има вяра, че Нетаняху е " изгубил пътя си ", като е разрешил политическото му оцеляване да вземе преимущество пред най-хубавите ползи на Израел.

" Израел не може да оцелее, в случай че се трансформира в парий ", сподели той предишния месец. " Като цялостен живот покровител на Израел ми стана ясно, че обединението на Нетаняху вече не дава отговор на потребностите на Израел след 7 октомври. "

Израел води военна атака против линията Газа след трансгранична офанзива на " Хама " с на 7 октомври, при която починаха по-малко от 1200 души.

Близо 32 800 палестинци са били убити и 75 300 ранени на фона на всеобщо заличаване и дефицит на артикули от първа нужда. Израел наложи осакатяваща обсада на Ивицата Газа, оставяйки нейното население, изключително жителите на Северна Газа, на ръба на гладната гибел.

Израелската война тласна 85% от популацията на Газа към вътрешно разселване на фона на остър недостиг на храна, чиста вода и медикаменти, до момента в който 60% от инфраструктурата на анклава е развалена или унищожена, заяви Организация на обединените нации.

Израел е упрекнат в геноцид от Международния съд (МС), който в четвъртък изиска от Тел Авив да направи повече за попречване на глада в Газа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР