Лидерът на мнозинството в Сената на САЩ Чък Шумър заяви,

...
Лидерът на мнозинството в Сената на САЩ Чък Шумър заяви,
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ ще разгледа законопроекта за помощ за Украйна следващата седмица

Лидерът на болшинството в Сената на Съединени американски щати Чък Шумър съобщи, че идната седмица Сенатът ще гласоподава спомагателен законопроект за националната сигурност , който включва двупартийно съглашение за граничните и имиграционните ограничавания.

Според авторитетния американски уеб страница Politico Чък Шумър е декларирал, че текстът на съглашението ще бъде оповестен още в петък или неделя. Шумър възнамерява да насрочи гласуването на законопроекта не по-късно от сряда идната седмица .

Пакетът включва помощ за Украйна, Израел и Тайван, както и финансиране на сигурността на границите и спомагателни средства за новите имиграционни политики в законопроекта.
 The Hill: Конгресът на Съединени американски щати може да раздели помощта за Украйна от въпроса с границите
The Hill: Конгресът на Съединени американски щати може да раздели помощта за Украйна от въпроса с границите

Това декларирал Майк Джонсън по време на диалог с европейски парламентаристи

Споровете сред републиканците и демократите по въпросите на границите и незаконната имиграция към този момент отсрочват приемането на законопроекта от месеци .

В края на предходната година Конгресът на , съгласно който Вашингтон щеше да отпусне нов пакет от военна помощ на Киев, както и ще предприеме ограничения за подсилване на южните граници и битка с незаконната имиграция.

Обемът на пакета от помощи за Украйна, Израел и Тайван , както и средствата за подсилване на южната граница, е над 100 милиарда $ , като за Украйна са предопределени над 60 милиарда $.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР