Лидерът на малцинството в Сената Мич Макконъл ще се оттегли

...
Лидерът на малцинството в Сената Мич Макконъл ще се оттегли
Коментари Харесай

Мич Макконъл се оттегля от лидерския пост на Републиканците в Сената през ноември

Лидерът на малцинството в Сената Мич Макконъл ще се отдръпна от поста си през ноември, разгласи републиканецът от Кентъки, с което постави завършек на една ера в Капитолия и сложи началото на конкуренция за неговия правоприемник, заяви Си Ен Ен.


Макконъл, който предходната седмица навърши 82 години, съобщи, че " краят на моя принос е по-близо, в сравнение с избирам ".

" Докато си мислех по кое време ще оповестя някаква вест на Сената, постоянно съм си представял миг, в който имам цялостна изясненост и успокоение за залеза на моята работа. Момент, в който съм сигурен, че съм оказал помощ за запазването на идеалите, в които толкоз мощно имам вяра. Този ден настъпи през днешния ден ", сподели той.

Макконъл от дълго време е издигната фигура във Вашингтон и е влезнал в историята по време на политическия си мандат.

През 2018 година Макконъл доближи основен стадий, надминавайки някогашния сенатор Боб Доул от Канзас, с цел да стане най-дългогодишният републикански водач в историята на Камарата.

Макконъл съобщи, че решението му да се отдръпна е пристигнало след гибелта на най-малката сестра на брачната половинка му Илейн Чао, Анджела, при пътнотранспортно произшествие по-рано този месец.

" Както някои от вас може би знаят, това беше изключително сложен миг за моето семейство. Само преди няколко седмици трагично загубихме по-малката сестра на Илейн, Анджела. Когато загубиш непосредствен човек, изключително на млада възраст, процесът на скръбта е съпроводен с известна самоанализа. Може би това е Божият метод да ти подсети за личния ти житейски път, с цел да преосмислиш въздействието на света, който всички ние неизбежно ще оставим след себе си ", споделя той.

Той благодари на брачната половинка си от 31 години, като я назова " любовта на живота ми " и че " съм безпределно признателен, че я имам до себе си ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР