Лидерът на Кремъл Владимир Путин се опитва да се освободи

...
Лидерът на Кремъл Владимир Путин се опитва да се освободи
Коментари Харесай

ISW: Путин не иска да го обвиняват за дългата военна авантюра срещу Украйна   

Лидерът на Кремъл Владимир Путин се пробва да се освободи от отговорност и все по-често декларира, че Русия желае да приключи войната против Украйна допустимо най-скоро.

Това се показва в разбора на Института за проучване на войната (ISW).

Във връзка с решението на Вашингтон да съобщи на Киев ЗРК " Пейтриът " Владимир Путин усили броя на изказванията си, ориентирани към понижаване на западната помощ за сигурност на Украйна.

Анализаторите означават, че Путин стартира истерично да упреква Съединени американски щати, че " удължават " войната, и се пробва да ги убеди, че американските системи за противоракетна защита " няма да изпълнят " задачите си.

Обяснява, че колкото по-скоро съветските съперници схванат това, толкоз по-добре

От рухването на Лисичанск на 3 юли съветските военни не са постигнали обилни победи ", написа ISW.

Анализаторите на института считат, че един от тези, които Путин упреква за неуспехите, е началникът на Генералния щаб Валерий Герасимов, който преди ден се появи за първи път независимо от доста време.

Герасимов се обърна към задграничните военни аташета и разпространява първите оправдания за войната: " неонацизма " в Украйна и " подготовката на Киев за нахлуване над Донбас и Крим ".

Кремъл се въздържа да покаже Герасимов на обществеността в продължение на съвсем 10 месеца, до 17 декември, а в този момент, когато войната навлиза във втората си година, евентуално се пробва да го показа още веднъж като още една фигура, виновна за тази война, показва ISW.

От своя страна Кремъл от дълго време манипулативно показва всяка западна помощ за Украйна като ескалация, се показва в отчета на ISW.

Вместо това, изясняват специалистите, системата " Пейтриът " ще укрепи способността на Украйна да пази сериозната инфраструктура от съветски ракетни офанзиви, които целят да причинят премеждия на цивилни жители.

" " Пейтриът " също по този начин ще попречи на опитите на Путин да принуди Украйна да договаря по неговите условия ", допълват от Института за проучване на войната.

В същото време, показват анализаторите, диктаторът акцентира, че Руската федерация няма да усилва темповете на специфичната военна интервенция (СВО), защото това би довело до " неоправдани загуби ".

" Тези изказвания са част от консолидираните старания за оправдаване на скъпоструващите военни старания на Путин пред съветската вътрешна публика, която все по-често прави по-големи жертви, с цел да реализира нереалистичните цели на Кремъл ", изяснява ISW.

Експертите припомниха, че от завладяването на Лисичанск на 3 юли до момента съветската войска не е постигнала обилни победи в Украйна.

" През последните дни Путин и представители на съветското министерство на защитата неколкократно се изрекоха и предложиха неразбираеми оправдания за военните неуспехи, евентуално и за да омаловажат последствията от една продължителна война ", се споделя още в отчета.

Основни заключения на Института за проучване на войната:

Путин продължава да отхвърля да се отнася към украинския президент Владимир Зеленски като към пълноправен и върховен сътрудник, което още един път демонстрира, че не се интересува от съществени договаряния.
Путин ускори съществуващата осведомителна интервенция на Русия, ориентирана към понижаване на западната помощ за сигурността на Украйна.
Валерий Герасимов, шеф на съветския общоприет щаб, се опита да възроди опроверганата съветска версия, че Кремъл е нахлул в Украйна, с цел да " попречи на Украйна да нападна " окупираните от Русия Донбас и Крим.
Кремъл съобщи, че съветският министър на защитата Сергей Шойгу е посетил фронтовата линия в Украйна за повторно в границите на една седмица, евентуално с цел да отблъсне рецензиите, че Шойгу не е боен водач.
Евгений Пригожин, създател на ЧВК " Вагнер ", продължава да се пробва да издигне престижа на военната компания, с цел да се утвърди като централна фигура в съветското ултранационалистическо провоенно общество.
Генералният шеф на Международната организация за атомна сила (МААЕ) Рафаел Гроси организира диалози с съветски представители по отношение на основаването на зона за сигурност към Запорожската атомна електроцентрала (ЗАЕЦ).
Руските сили не престават да правят лимитирани контраатаки по линията Кременна-Сватово, до момента в който украинските сили не престават контраатаките край Кременна.
Руските сили не престават офанзивата край Бахмут и Авдеевка.
Руските войски стягат ограниченията за сигурност в Херсонска област и Крим, опасявайки се от украински контраатаки.
Високопоставен съветски чиновник отхвърли изказванията за втора вълна на готовност на фона на продължаващите старания за криптомобилизация.
Украинските партизани не престават да нанасят удари по съветските окупатори и колаборационисти.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР