Лидерът на Корейската народнодемократична република (КНДР) Ким Чен-ун е провел

...
Лидерът на Корейската народнодемократична република (КНДР) Ким Чен-ун е провел
Коментари Харесай

Ким Чен-ун: Да работим здравo

Лидерът на Корейската народнодемократична република (КНДР) Ким Чен-ун е провел съвещание с високопоставени членове на ръководената от него Трудова партия, съобщи Ройтерс.

Според данните на международната информационна организация, която цитира известие на малкия екран в Пхенян, тематиката на вчерашната среща е била икономическото развиване на азиатската комунистическа страна през второто полугодие на тази година.

"Ким Чен-ун е показал пред събеседниците си проект, който е целял възстановяване на икономическото състояние на Северна Корея и благосъстоянието на жителите на КНДР. Ние би трябвало да работим крепко и саможертвено ", е споделил той, добави Ройтерс.

"Страната от десетилетия изпитва големи усложнения в стопанската система. Към рецесията способства периодическото затваряне на китайската граница с КНДР. Пекин се изолира от прилежащата си страна поради разпространяването на COVID-19. Китай отвори неотдавна границите и придвижването на хора и артикули бе възобновено ", добави международната осведомителна организация.

"Северна Корея твърди, че от началото на международната пандемия в страната е бил регистриран един единствен случай на болестта. Източници от Сеул от време на време декларират, че COVID-19 взема жертви в Северна Корея и обстановката там е съвсем неконтролируема ", уточни още Ройтерс.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР