Лидерът на КНСБ Пламен Димитров заяви, че вчерашният протест няма

...
Лидерът на КНСБ Пламен Димитров заяви, че вчерашният протест няма
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Този протест няма да е последен

Лидерът на КНСБ Пламен Димитров съобщи, че вчерашният митинг няма да е финален, съобщи БНР. След срещата с премиера той разяснява:

„ Това, което за мен е някаква светлина в тунела е, че желанието на служебния кабинет, до момента в който той ръководи, е да извърши първата точка от нашата декларация - тя е да се търси дата (за закриване на въглищните електроцентрали - бел. ред.) не по-малко и не по-рано от 20 години оттук нататък “, сподели Пламен Димитров.

„ Тръгвам си по-малко черноглед, в сравнение с влязох в тази постройка, тъй като, за жалост, в последно време мотивите за оптимизъм не са кой знае какъв брой доста - само че диалогът ни беше добър, градивен. А и откровено се надявам да продължим нататък в същия дух “, означи водачът на " Подкрепа " Димитър Манолов.

Ще се борим индикативната дата за затваряне на въглищните централи да е допустимо най-далеч във времето, увери вицепремиерът Атанас Пеканов след среща с управленията на КНСБ и КТ " Подкрепа ". В Плана за възобновяване и резистентност е заложено основаване на държавно дружество „ Конверсия на въглищни райони “. То би трябвало обезпечи различна претовареност.

" Въвеждаме в Плана за възобновяване и резистентност една значима промяна. Реформата е за основаване на държавно дружество " Конверсия на въглищни райони ". Периодът на извеждане на централи в бъдещето ще изисква сериозна рекултивация, подготовка на терените, което е обвързвано с доста нови работни места. Едно такова държавно дружество ще даде опцията служащи и чиновници, чиито контракти в минни и енергийни сдружения са прекъснати, да минават като служащи и чиновници в това дружество “, сподели още вицепремиерът

На второ място, ние отворихме тематиката за индикативна дата за излизане от въглищата. Ние можем и би трябвало да се борим тя да е допустимо най-далеч във времето.

Поставянето на такава дата ще ни помогне да отключим парите по Фонда за обективен преход - 2,4 милиарда лв., от които ние считаме, че към 1,7 милиарда лв. би трябвало да отидат за Маришкия басейн - да бъдат употребявани там ", уточни Пеканов. Ако продължаваме да мълчим, ще изгубим доста евросредства, които да използваме за енергийния преход, който ще се случи, коза още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР