Лидерът на КНДР Ким Чен ун се е съгласил да

...
Лидерът на КНДР Ким Чен ун се е съгласил да
Коментари Харесай

CNN съобщи точното място на предстоящата среща между Доналд Тръмп и Ким Чен ун

Лидерът на КНДР Ким Чен ун се е съгласил да се срещне с американския президент Доналд Тръмп в село Панмюнджон в демилитаризираната зона на границата сред двете Кореи, оповестява CNN като се базира на неназован източник.

Източникът на тв канала пояснил, че този вид е бил препоръчан от президента на Република Корея Мун Чже Ин по време на срещата на 27 април. Един от значимите причини за това е фактът, че всичко належащо за срещата е към този момент квалифицирано в Панмюнджон.

CNN твърди, че някои събития по време на срещата могат да се проведат на севернокорейската част на границата.

По-рано Тръмп даде обещание да дефинира скоро датата и мястото на срещата с Ким, оповестява Ройтерс. По време на диалог с публицисти той сподели, че това събитие ще се случи през идващите три до четири седмици.

Както БЛИЦ към този момент ви осведоми, през вчерашния ден американският водач написа в своя акаунт в Twitter , че " доста страни се разискват за нашата среща, само че няма ли " Домът на мира " на границата на Северна и Южна Корея да бъде по-представително и значимо място, в сравнение с трета страна? ", се споделя в известието. Този дом или къща се намира в село Панмюнджон.

По-рано имаше клюки, че Тръмп и Ким могат да се срещнат в Сингапур или в Монголия.

В началото на април Вашингтон и Пхенян имаха секрети диалози за подготовката на среща сред водачите на двете страни. Те бяха проведени от някогашния шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ, държавния секретар на Съединени американски щати Майкъл Помпео.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР