Лидерът на КНДР Ким Чен-ун разкритикува здравеопазването на страната, информира

...
Лидерът на КНДР Ким Чен-ун разкритикува здравеопазването на страната, информира
Коментари Харесай

Ким Чен-ун разкритикува „заспалото” здравеопазване

Лидерът на КНДР Ким Чен-ун разкритикува опазването на здравето на страната, осведоми държавната организация KCNA, представена от Агенция Франс Прес.

Той назова виновните служители " доста бездейни и безотговорни ".

Северна Корея, наранена от интернационалните наказания на Организация на обединените нации поради нуклеарната и ракетна стратегия, страда от продължителен дефицит на храна и несъответстваща здравна грижа. Болниците изпиват липса на медикаменти, техника и медицински личен състав.

Докато Пхенян постоянно твърди, че желанието на страната е да даде по-добър живот на хората, Ким осъди здравната система по време на посещаване във фабрика за здравна техника.

Някои браншове " направиха незабравим скок напред през последните години ", разяснява Ким, само че " публичното опазване на здравето в никакъв случай не го е предписание и става все по-пасивно ".

Той добави, че Корейската работническа партия е подчертала нуждата от възстановяване на здравните услуги, само че " формалните лица са доста бездейни и безотговорни ". Според него виновните " спят доста дълъг интервал ".

" Някои животни спят зимен сън единствено един път на година, само че здравният бранш е задремал от години ", посочи Ким Чен-ун. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР