Лидерът на КНДР Ким Чен-ун отново яхна бял кон, след

...
Лидерът на КНДР Ким Чен-ун отново яхна бял кон, след
Коментари Харесай

Ким Чен-ун отново яхна бял кон преди важен пленум на партията

Лидерът на КНДР Ким Чен-ун още веднъж яхна бял кон, откакто Пхенян разгласи, че скоро ще организира необикновена среща на партийното управление, осведоми " Ройтерс ".

Според анализатори Северна Корея евентуално се приготвя да заеме по-конфронтираща позиция.

За повторно за последните два месеца Ким се качи на планината Пекту с бял кон. Този път той беше придружаван от висши военни. Корейската централна новинарска организация заяви, че задачата е била да насърчи " революционен дух " в народа.

Ким предизвести Съединени американски щати, че до края на годината Вашингтон би трябвало да предложи по-големи отстъпки за обновяване на блокираните договаряния за нуклеарната стратегия или КНДР ще тръгне по " нов път ". Анализатори показват мнение, че този нов път може да включва обновяване на тестванията на междуконтинентални балистични ракети или нуклеарни проби.

Съединени американски щати упорстват Северна Корея да се откаже от по-голямата си част от нуклеарния боеприпас преди да анулира част от интернационалните наказания, до момента в който Пхенян упреква Вашингтон в " гангстерски " напън едностранно да се разоръжи.

Според наблюдаващи на пленарна среща на Централния комитет на ръководещата Корейска работническа партия по-късно този месец КНДР може да одобри огромни решения. На такива срещи постоянно Северна Корея афишира огромна политическа смяна.

Времето на осъществяване на този пленум е извънредно, тъй като идва преди крайния период, както и преди новогодишното послание на Ким.

Корейската централна новинарска организация заяви, че Ким, придружаван от висши офицери, е направил тур с бял кон по бойните полета до Пекту. Лидерът на КНДР постоянно посещава свещената планина по време на огромно развиване в страната, в това число ракетни тествания. През октомври, когато изкачи планината на бял кон, се появиха спекулации, че Пхенян може да промени нуклеарната си тактика. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР