Лидерът на КНДР Ким Чен-ун е заявил пред Китай, че

...
Лидерът на КНДР Ким Чен-ун е заявил пред Китай, че
Коментари Харесай

Вождът на КНДР съобщил на Китай, че е готов да участва в 6-странните преговори

Лидерът на КНДР Ким Чен-ун е декларирал пред Китай, че има намерение да се върнат на шестстранните договаряния, осведоми Nikkei, базирайки се на източници от двете страни.

По време на срещата с китайския водач Си Дзинпин вождът на Северна Корея е посочил предпочитание да се върне на шестстранните договаряния за нуклеарно разоръжаване. Според популяризираната информация Ким може да изрази сходна позиция по време на срещата с Доналд Тръмп в края на май, само че не е ясно дали това ще докара до обновяване на 6-странните договаряния, в които вземат участие КНДР, Китай, Съединени американски щати, Япония, Южна Корея и Русия.

Междувременно двете Кореи организираха съвещания за приготовление на срещата на върха по-късно този месец сред водача на КНДР Ким Чен-ун и президента на Южна Корея Мун Дже-ин, осведоми АП.

По време на срещата на работно равнище в граничното село Панмунджом двете страни са разискали ограниченията за сигурност, протокола и медийното отразяване на срещата на 27 април. От Синия дом на южнокорейския държавен глава оповестиха, че двете страни са постигнали съглашение да не разкриват наличието на диалозите, до момента в който не бъде реализирано дефинитивно съглашение.

Представители на Южна Корея оповестиха, че срещата ще е с фокус нуклеарно разоръжаване на КНДР, макар че северната съседка не е удостоверила информацията.

Отделна среща сред Ким и американския президент Доналд Тръмп е запланувана за края на май.

Междувременно съветското външно министерство прикани, представено от " Ройтерс ", Съединени американски щати неотложно да прекратят всички военни интензивности на Корейския полуостров.

Този месец Съединени американски щати и Южна Корея възобновяват годишните военни игри.

Според ведомството такива учения не оказват помощ за понижаване на напрежението на полуострова. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР