Лидерът на Каталуния - Ким Тора, се яви във Върховния

...
Лидерът на Каталуния - Ким Тора, се яви във Върховния
Коментари Харесай

Съдят каталунския президент Ким Тора за сепаратизъм

Лидерът на Каталуния - Ким Тора, се яви във Върховния съд в Барселона. През март против него беше заведено дело за непокорство, през днешния ден публично стартира следствие на проблема. Защо жълтите лентички - знак на сепаратисткото придвижване в Каталуния, станаха причина за правосъдните несгоди на Тора и какви са вероятните последици.

 © БГНЕС
Ким Тора беше посрещнат пред постройката на съда като същинска звезда,. Хората го приветстваха, скандираха " Независимост " и името му.

Тора се явява по делото за непокорство на напътствие на ЦИК. Лидерът на Каталуния отхвърли да отстрани жълтите панделки - знак на сепаратисткото придвижване в Каталуния, от администратвините здания в самостоятелния район. Според обвиняването Тора " умишлено и предумишлено " е запазил " партийната символика ", въпреки и в този завоалиран тип. Не съм тук да пазя себе си, а правото на народа на Каталуния, правото на общ интерес на жителите, сподели Тора.
Ким Тора, водач на Каталуния: Казах, че не можеш да се подчиняваш на несправедлива, противозаконна заповед, която нарушава фундаментални права.  Стачка в Каталуния в поддръжка на отделянето от Испания Стачка в Каталуния в поддръжка на отделянето от Испания
Демонстранти, които поддържат отделянето на Каталуния от Испания, влязоха в конфликти с полицията, до момента в който блокираха пътища и железопътни линии. Причина...

През октомври 2017 година в Каталуния се организира реферндум за самостоятелност, който Испания разгласи за противозаконен. По време на вота се стигна до принуждение, а резултатите демонстрираха, че Каталуния желае самостоятелност. Мадрид обаче отхвърли да признае валидността на вота. Стигна се до дълбока политическа рецесия, която завърши със задействането на член 155 от Конституцията, съгласно който Испания иззе функционалностите на каталунското държавно управление.

Обвиненията в непокорство не се споделят със затвор, съгласно испанските закони, само че в случай че виновността на Ким Тора бъде потвърдена, е допустимо да му бъде неразрешено да заема публични постове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР