Лидерът на Камарата на общините Андреа Ледсъм потвърди, че договореното

...
Лидерът на Камарата на общините Андреа Ледсъм потвърди, че договореното
Коментари Харесай

Правителството иска утре депутатите да гласуват сделката за Брекзит

Лидерът на Камарата на общините Андреа Ледсъм удостовери, че контрактуваното от държавното управление на Англия съглашение за Брекзит с Европейски Съюз ще бъде дебатирано в Народното събрание този петък , оповестяват локални медии.

Ледсъм показа програмата за работата на Народното събрание. Тя разгласи, че ще се дебатира предложение, отнасящо се до излизане на Англия от Европейския съюз. Но не е ясно дали договорката на премиера Тереза Мей ще бъде подложена на трето гласоподаване.
 Борисов чака тежки последствия от Брекзит
Борисов чака тежки последствия от Брекзит

Премиерът чака тежки разтърсвания от излизането на Англия от Европейски Съюз

Ледсъм означи, че в случай че на следващия ден предлагането за работния график бъде утвърдено, Камарата на общините ще заседава от 09,30 до 14,30 часа локално време. Тя разясни, че държавното управление има намерение да съблюдава решението на ръководителя на Камарата на общините Джон Бъркоу да не се гласоподава едно и също предложение два пъти.

Вчера Бъркоу повтори решението си, че ще разреши ново гласоподаване на договорката за Брекзит, в случай че има обилни промени. Той се закани да блокира всеки опит на държавното управление да употребява смяна в процедурните правила, с цел да заобиколи решението.

Утрешното гласоподаване няма да е третият избор на договорката на Мей , оповестиха източници от " Даунинг стрийт ".
 Нито един от разновидностите по Брекзит не беше утвърден от английските депутати
Нито един от разновидностите по Брекзит не беше утвърден от английските депутати

Няма елементарен изход…

Министър-председателят се надява съглашението да бъде подложено на трето гласоподаване в петък , само че Мей може да се откаже, в случай че не събере задоволително поддръжка. В сряда тя даде обещание да подаде оставка, в случай че съглашението бъде утвърдено от долната камара . Но консерватори, които поддържат Брекзит, както и Демократичната юнионистка партия, оповестиха, че ще гласоподават срещу съглашението.

На 12 март законодателите отхвърлиха изменената договорка на Мей. Гласуването завърши с 391 гласа " срещу " против 242 гласа " за ". На 15 януари 432 английски депутати против 202 гласоподаваха срещу съглашението на Мей.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР