Лидерът на известна колумбийска престъпна групировка, признал се за виновен

...
Лидерът на известна колумбийска престъпна групировка, признал се за виновен
Коментари Харесай

Осъдиха на 45 години затвор Отониел - най-издирваният наркотрафикант в Колумбия

Лидерът на известна колумбийска незаконна формация, признал се за отговорен за наркотрафик в Съединените щати, бе наказан през вчерашния ден на 45 години затвор от съд в Бруклин. Според съдията Дайро Антонио, по-известен като Отониел, е вкарал в Съединени американски щати повече опиати от именития наркобос Пабло Ескобар, съобщи Ройтерс.
При произнасянето на присъдата окръжният арбитър Дора Иризари посочи, че Отониел е вкарал в Съединени американски щати " забележителните " близо 100 000 кг кокаин, до момента в който е бил отпред на наркокартела " Клан дел Голфо " ( " Кланът от залива " ).
Съдийката отхвърли изказванието на отбраната, че прокурорите са преувеличили, сравнявайки 51-годишния Отониел с някогашния необут на наркокартела " Меделин " Пабло Ескобар, погубен през 1993 година при взаимна интервенция на колумбийските управляващи и американската Агенция за битка с опиатите (Drug Enforcement Administration, DEA).
" Имало е доста наркодилъри, които са внесли повече опиати (в САЩ) от Пабло Ескобар, в това число и вашият клиент ", сподели Иризари на юристите на Отониел.
Усуга Давид беше задържан от колумбийските въоръжени сили покрай границата с Панама през октомври 2021 година През май 2022 година той бе екстрадиран в Съединени американски щати, а през януари тази година се призна за отговорен.
Преди да бъде наказан, Отониел се извини в съда на жертвите си, както и на държавните управления на Съединени американски щати и Колумбия. " Съветвам и предизвестявам хората и младежите в Колумбия да не поемат по пътя, по който поех аз ", съобщи Отониел посредством преводач от испански.
От десетилетия Колумбия се тресе от спор сред леви бунтовници, десни паравоенни формирования, незаконни групировки и държавното управление, отбелязва Ройтерс.
" Клан дел Голфо " наброява над 1000 въоръжени мъже, най-вече някогашни членове на десни паравоенни формирования.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР