Лидерът на Изправи се. БГ Мая Манолова обвини министъра на

...
Лидерът на Изправи се. БГ Мая Манолова обвини министъра на
Коментари Харесай

Манолова: Намерили са моя законопроект за колекторите в чантата на Нинова, но са преписали лошо

Лидерът на " Изправи се. БГ " Мая Манолова упрекна министъра на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова, че е преписала нейния законопроекта за отбрана на потребителите от колекторските компании.

„ Три пъти сме внасяли този законопроект в три Народното събрание. Тази информация е за госпожа Нинова, която твърдеше, че си нося законопроекта за колекторските компании в чантата. Очевидно са намерили моя законопроект в нейната чанта, само че са го преписали неприятно и изборно ", сподели Манолова.
Нинова подготвена с план на Закон за колекторските компании
Проект на Закон за събиране на вземанията против колекторските компании приготвя вицепремиерът и министърът на стопанската система и промишлеността Ко...
Прочети повече
По думите на водача на " Изправи се. БГ " казусът не бил в преписването, тъй като обществено подарила на Нинова този законопроект незабавно щом разбрали, че ще се работи по отбраната на жителите от колекторските компании.

" Проблемът е, че техният вид е лобистки и в интерес на банките и на компаниите за бързите заеми, тъй като ги изключва от законовите разпореждания “, акцентира тя.

" Според законопроекта на Министерството на стопанската система излиза, че когато един колектор събира дълг на жител към мобилен оператор и ВиК сдружения, ще съблюдава правила. Ако жителят възрази, осъществяването ще спре. Но в случай че колектор събира дълг на банка или на бърз заем, няма да съблюдава никакви правила и ще е като в този момент – ще го тормози у дома и на работа, няма да му дава информация какво тъкмо събира, ще си начислява каквито си желае такси и вноски. Над 70% от задълженията, събирани на колекторските компании, са точно към банки и компании за бързи заеми ", уточни тя.


Омбудсманът с ограничения за отбраната на жителите от колекторите
Омбудсманът Диана Ковачева изпрати писмо до вицепремиера и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова, в което удостоверява н...
Прочети повече
Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР