Лидерът на ИТН не изключи нито една възможна коалиция в

...
Лидерът на ИТН не изключи нито една възможна коалиция в
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Ще участвам в изборите като водач на листа

Лидерът на Има Такъв Народ не изключи нито една допустима коалиция в идващия парламент

" Оказа се, че в политиката би трябвало да си измамник. Колкото по-добър измамник си, очевидно толкоз по-добър политик си ". Това съобщи водачът на партия " ИТН " Слави Трифонов, предава

" Знаех го, само че не допусках, че е тъкмо по този метод. Брутално. Безапелационно. Без никакъв позор ", добави той.

По думите му най-голямата неистина, на която е станал очевидец, е " Капитан Андреево ". " Другата е, когато гледах по малкия екран по какъв начин някогашният министър-председател сподели, че съм му се обадил и съм го попитал къде е моят милиард. Това е един от случаите, когато в действителност ми е увисвала мандибулата. Това са безспорни неистини. Другото е, че съм мафиот ", уточни Слави Трифонов в предаването " Политически НЕкоректно ". По думите му това са персоналните въпроси.

Нещата, които касаеха Има Такъв Народ по време на обединението, бяха ежедневни, акцентира той и означи, че " другите съдружни сътрудници по това време - Българска социалистическа партия и Демократична България, си мълчаха, до момента в който Политическа партия лъжеха ".

Има една огромна част от хората, които желаят да бъдат излъгани красиво, желаят да им се обещае нещо, изясни Трифонов резултата на партията на последните парламентарни избори. Той сподели, че " изчегъртването " на ГЕРБ не се е случило, тъй като това не можеш да го направиш самичък:

" " Продължаваме промяната " и Кирил Петков са другото лице на ГЕРБ. Те са същите като държание. /.../ В тази система, която в този момент съществува в България, изпълнителната власт подчинява Народното събрание. Много е шантаво, само че го видях с очите си. Реално този, който ръководи е министър-председателят, а парламентарните сили, които го поддържат, са негови прислужници. Понеже аз не съм подобен и не искам, не сме били част от желанията на министър-председателя който и да е той, в тази ситуация Кирил Петков - по тази причина не се получи ".

Властта, парите и славата са огромен демон, счита Слави Трифонов и изясни по какъв начин в границите на 1-2 месеца Политическа партия са трансформирали внезапно държанието си. От съдружни сътрудници се трансфораха с господари, спомни си той.

" Те лъжат, гледат в очите и лъжат. Виждал съм доста лъжци. Тези просто по този начин са устроени очевидно ", уточни водачът на Има Такъв Народ, визитайки някогашните си съдружни сътрудници. На него са му еднообразно " несимпатични " обаче и Политическа партия, и ГЕРБ.

Заради това системата би трябвало да бъде изменена, безапелационен бе водачът на Има Такъв Народ. Според него президентската република е по-добра от парламентарната. Той изясни, че по този начин ще се управляват доста по-адекватно управляващите в страната.

" Сигурен съм, че в една такава обстановка Народното събрание ще има доста по-голяма власт да управлява президента, в сравнение с сега управлява министър-председателя ".

Лидерът на Има Такъв Народ даде обещание, че в случай че партията му влезе в идващия парламент, ще направи всичко допустимо той да е работещ подобен. Така той отговори и на въпроса дали би се коалирал с ГЕРБ, в случай че от това заявиси съставянето на държавно управление. Трифонов не изключи нито една допустима коалиция в идващия парламент.

Според него Има Такъв Народ има сериозен късмет да влезе в идващото Народно заседание. Най-вероятно самият Трифонов ще взе участие в тези избори персонално като лидер на листа. За нищо на света обаче не би станал министър.

Той добави, че партията може да е доста потребна:

" Правя това, което считам, че е вярно, досега, в който схвана, че е безсмислено. Тогава спирам да го върша. Не считам още, че е безсмислено и не считам, че е редно да се отхвърлям сега ".

Основната цел на Има Такъв Народ в Народното събрание ще бъде:

" Най-важното е да бъдем поръчител за това, което ще се случи на референдума. Това е нещо, което може да промени всичко. Сега ние ще бъдем поръчител, в случай че влезем в идващия парламент, че това ще стане и ще се случат решенията, каквито и да са те ".

" Александър Николов е експерт, аз му се поверявам " - сподели Слави Трифонов по отношение на повдигнатите обвинявания против длъжности лица, в това число енергийния министър в държавното управление на Кирил Петков от квотата на Има Такъв Народ. Според него тези обвинявания ще отпаднат. Той счита, че този случай няма да се отрази на предизборната обстановка и това няма да има отрицателен резултат върху Има Такъв Народ.

И НАТО, и Европейски Съюз са ни еднообразно и абсолютно значими, безапелационен бе Слави Трифонов. Той уточни, че е " за " еврото и влизането ни в еврозоната:

" Трябва да има отговорност и хората би трябвало да се питат. Иначе какъв е смисълът на демокрацията? Да - доста е комплицирано и мъчно от време на време. Но хората би трябвало да носят отговорност за решенията си. Като живеем в демократични времена, би трябвало да взимаме решения и да носим отговорност за тях. Бих взел участие във всички референдуми ".

По тематиката " Северна Македония " Слави Трифонов разяснява: " Хората се убедиха, че така наречен македонци работят, единствено когато са притиснати до стената. Иначе виждаш какво вършат. Това е доста тъжно ".

Ако зависи от мен, ще направя всичко допустимо да ги причина, сподели е той и добави изрично, че би трябвало да се наложи още веднъж несъгласие за влизането им в Европейски Съюз.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР