Лидерът на испанската радикална левица Подемос - Пабло Иглесиас, прие

...
Лидерът на испанската радикална левица Подемос - Пабло Иглесиас, прие
Коментари Харесай

Лидерът на Подемос прие да не е част от бъдещото ляво правителство на Испания

Лидерът на испанската радикална левица Подемос - Пабло Иглесиас, одобри през днешния ден да не е част от бъдещото държавно управление на Испания на премиера социалист Педро Санчес, съобщи Франс прес.

Вчера Санчес повтори, че не желае Иглесиас да е част от неговия кабинет поради техните дълбоки различия, по-специално по въпроса за Каталуния.

Днес Иглесиас сподели във видео, качено в Туитър, че "Испания има потребност от ляво държавно управление. Социалистическата партия споделя, че аз съм единственото затруднение пред това държавно управление. Размишлявах тези дни и не желая да бъда опрощение за това за какво социалистите не сформират държавно управление с Подемос ".

Той добави, че за него не е проблем да не е част от кабинета, само че при изискване че социалистите не постановат друго несъгласие и че наличието на Подемос в бъдещото държавно управление е съразмерно на извоюваните на изборите гласове и Подемос предложи имена на министри.

На изборите в края на април социалистите на Санчес завоюваха 123 места в Народното събрание от общо 350 депутатски места. Те имат затова потребност от поддръжката на 42-те депутати на Подемос, плюс тази на няколко районни партии, с цел да може Санчес да бъде избран отново за министър председател идната седмица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР