Лидерът на Има такъв народ Станислав (Слави) Трифонов не е

...
Лидерът на Има такъв народ Станислав (Слави) Трифонов не е
Коментари Харесай

Слави Трифонов крие имуществото си, нарушавайки закона -

Лидерът на " ИТН " Станислав (Слави) Трифонов не е подал наложителна по закон декларация за имущество и ползи, , като се базира на запитване по реда на Закона за достъп до социална информация до КПКОНПИ.

Антикорупционният закон задължава всеки ръководител на политическа партия, която получава държавна дотация, да подава такава декларация до 15 май. В същото време водачът на Има Такъв Народ не попада в обществения лист на лицата, които не са подали заявления, нито в този на лицата, които са подали. Двата листата са наложителни за издание на уеб страницата на КПКОНПИ.

Всеки политически водач, получаващ държавна дотация, би трябвало първо да подаде встъпителна декларация, в която да заявява имуществото си и да подава такава всяка година. Трифонов е бил длъжен да подаде декларация сега, в който партията му стартира да получава държавна дотация. Това се е случило за първи път след парламентарните избори през април, когато " ИТН " са втора политическа мощ. Преди година водачът на " ИТН " признава във фейсбук, че партията му получава държавна дотация, въпреки и в понижен размер - по 1 лев на получен глас дотация от страната.

При неподаване на декларация КПКОНПИ би трябвало да сформира акт за нарушаване на Слави Трифонов. КПКОНПИ отхвърли да отговори на въпросите на Mediapool дали е формирана инспекция на имуществото на Слави Трифонов. Според комисията това не е информация, която се дължи на обществото по реда на закона. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР