Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов заяви пред студенти

...
Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов заяви пред студенти
Коментари Харесай

Слави Трифонов: В следващия парламент ще работим за въвеждането на електронно гласуване

Лидерът на „ ИТН “ Слави Трифонов съобщи пред студенти в Пловдив, че в идващия парламент партията му ще работи за въвеждането на електронно гласоподаване. Според него по този начин резултатите от изборите ще бъдат по-обективни. На срещата в зала "С.И.Л.А " под тепетата с Трифонов бяга други две съществени лица в партията – Тошко Йорданов и Ивайло Вълчев. На събитието бяха допускани единствено лица с годни студентски книжки.

Студентът по право Лъчезар Енчев беше първият, отправил въпрос към Трифонов. Той изиска да разбере за какво водачът на партията не се е кандидатирал за народен представител на идния избор. Трифонов отговори: „ Човек би трябвало да бъде честен и откровен. Забележете какъв брой водачи на партии в началото се кандидатират и по-късно се отхвърлят, увличат хората и заблуждават хората – сменят вота. Отговорността, която нося, мисля, че не е обвързвана с това са съм народен представител, аз нося тази отговорност от момента, в който сме тръгнали да осъществяваме този политически план и мога да я нося и отвън Народното събрание, отвън него ще бъда по-обективен “.

Трифонов разяснява, че след измененията в Изборния кодекс чака, че на идните избори всеки един българин, без значение къде по света се намира, ще има опция да гласоподава. Относно машинния избор той съобщи: „ Така се лимитира купеният избор. Не бива да се опасяваме от новите технологии, ние ще създадем всичко допустимо вотът на хората, изразен в референдум, да има електронно гласоподаване, което значи всеки един от нас да може да гласоподава от телефона си, ние ще създадем всичко това да стане допустимо в идващия парламент “, сподели водачът на „ ИТН “.

Йорданов добави, че по този начин ще се понижи корпоративният избор, само че надали ще бъде спрян изцяло. „ Що се отнася до етническия избор и този в гетата, там ще бъдат по-затруднени също. Механизмът за надзор през хартии и хартиени бюлетини е със фотография – кой по какъв начин е дал своя вот, ваденето на празна бюлетина и вкарване на цялостна. Това с машинния избор няма по какъв начин да стане. Ако някой снима с телефон машината – гласът му става недействителен “, посочи той.

Йорданов разяснява и сагата със закупуването на спомагателни машини. „ Подозирам, че договорът сред ЦИК и „ Сиела “ е за прокуратурата - методът, по който е бил подписан. Така че считам, че ще имаме по-честни избори, няма да са най-честните на света, само че ще бъдат по-честни от предходните “, съобщи Йорданов.

Трифонов разяснява и работата на някогашния министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов: „ Това с джипката е проява, която е изцяло непотребна. Ефектът е да радва мисирките по медиите, които му принадлежат, до момента в който естествените хора се възмущават и отвращават. Министър-председателят на една страна не би трябвало да има нищо общо с облика на този министър-председател, който беше през последните 10 година Министър-председателят би трябвало да приключил влиятелен университет, да приказва езици, да бъде експерт в избрани области и да има нужния морал “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР