Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов за първи път

...
Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов за първи път
Коментари Харесай

Какви имущества са декларирали политиците в регистъра на КПКОНПИ?

Лидерът на „ ИТН " Слави Трифонов за първи път разгласи имуществото си като подаде декларация за 2022 година в обществения указател на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество.

Трифонов е длъжен да подава декларация за имущество и ползи, откогато беше определен за народен представител от 45-ото Народно заседание, както и като партиен водач, само че до момента не го правеше.

След като заплати санкция за неподаването на декларация водачът на Има Такъв Народ в този момент е заявил, че има общо малко над 9 милиона лв. в налични средства и банкови сметки.



От декларацията му излиза наяве, че Трифонов предходната година е придобил къща с двор в София за 1 317 600 лева В същото време е продал имот в плевенското село Тодорово за 10 000 лева

За съпоставяне, водачите на трите първи обединения в Народното събрание подават постоянно заявления. Председателят на ГЕРБ, Бойко Борисов, е оповестил в последната си декларация налични единствено 314 620 лева от трудови приходи, както и две сметки – една от 191 166 лева и друга от 36 543 лева



Бившият министър председател и сегашен народен представител от ПП-ДБ Кирил Петков впечатлява най-много със спестяванията си на сметка в чужбина – оповестил е 700 000 $ или 1 милион и 200 хиляди лв..

Имотното положение на Петков не се е трансформирало, употребява непознат апартамент в София, а със брачната половинка му си поделят собствеността на два автомобила.



Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов е заявил апартамент с гараж във Варна и вила в региона на морската столица. Не е заявил налични средства и такива по банкова сметка.



Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ е заявил два парцела в София - апартамент и къща. Обявил е 20 хиляди лв. налични средства и над 400 хиляди лв. в сметки. Също по този начин е ипотекирал къщата си на стойност близо 600 хиляди лв..



Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е заявила ателие, гараж и апартамент в София, както и апартамент и къща в родната си Мизия. Наличните й средства са 11 хиляди лв., а парите по сметки са близо 60 хиляди лв..



Тази година измежду неподалите заявления са 25 депутати, един от тях е заместник-председателят на Народно събрание от ПП-ДБ Никола Минчев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР