Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов за първи път

...
Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов за първи път
Коментари Харесай

След две години упорство: Слави Трифонов обяви пари, имоти и ценни книжа за милиони

Лидерът на " ИТН " Слави Трифонов за първи път извърши закона и подаде декларация пред антикорупционната комисия (КПКОНПИ). От документа излиза наяве, че разполага с над 9 милиона лв. в банкови влогове в евро и лв., налични парични средства от 1,1 млн. лв. и 210 000 лева приходи от друга трудова активност.

Наличните средства са от " заплата, хонорари за авторски и сродни права и дивиденти ". Същият е произходът и на парите му по две сметки в страната - едната от 3 858 633 млн. лева, а втората от 2 715 492 евро, или общо 9 169 673 млн. лева

Миналата година Трифонов е купил къща с двор в София за 1,3 млн. лева, излиза наяве още от декларацията му. Имотът е с разгърната застроена повърхност от 916 кв. м., а като генезис на средствата е посочен ликвидационен дял.

Също през предходната година Трифонов е продал и имот от 3,7 дка в родното си село Тодорово до Плевен за 10 хиляди лева

Слави Трифонов е оповестил дяловете си в три акционерни сдружения. Това са " Алт плеър " АД, където има 29 994 акции за близо 300 хиляди лева, „ Седем Осми “ АД за 9 млн. лева и „ Сет 666 “ АД за 50 хиляди лева В декларацията си Слави Трифонов е показал още две вземания от локални лица за общо 15 хиляди лв..

Като водач на партия, която получава държавна дотация, Трифонов е  заемащи висши обществени длъжности. Две следващи години обаче водачът на Има Такъв Народ не спазваше закона и настойчиво настояваше, че го прави, с цел да се защищити от нездравословен медиен интерес към персоналния му живот. Тогава той разгласи, че ще поеме отговорността си и ще заплати наложените от комисията санкции. 

В началото на тази година Трифонов призна, че " не е бил прав " и ще подаде декларацията си, което - излиза наяве през днешния ден - този път е спазил. 

Тази година неподалите заявления са 25 народни представители и 18 представители на държавното управление. Някои от тях са изпуснали периода за подаване, а други въобще не са го създали, за което подлежат на санкция.
Бивши и сегашни
В декларацията пред КПКОНПИ водачът на ГЕРБ Бойко Борисов е оповестил от трудови приходи налични 314 620 лева, както и две сметки - за 191 166 лева и за 36 543 лева Средствата са от компенсации от заплати, отпуск от минали години, изплатени болнични и трудови приходи, излиза наяве от оповестеното.

Бившият министър председател и сегашен народен представител от ПП-ДБ Кирил Петков е оповестил спестяванията на стойност $700 000 (1 120 000 лева.) на сметка в чужбина. Няма смяна в имотното му положение - употребява непознат апартамент в София, а със брачната половинка му Линда поделят собствеността на два автомобила.

Нов апартамент за 286 608 лева в София и гараж за 35 826 лева са си купили през миналата година актуалният министър председател акад. Николай Денков и брачната половинка му. Двамата имат и още един общ апартамент в столицата, който е купуван през 2010 година Той е 112 кв. м. и е коствал 95 835 лева

Отделно от това брачната половинка му има собствен апартамент в София, само че и дял в къща в Панагюрище.

1 161 058 лв. спестени в банкови сметки заявява вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел. Премиерът Николай Денков пък има 22 348 лева персонални средства в банкови влогове.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР