Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов се обяви за

...
Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов се обяви за
Коментари Харесай

Слави Трифонов иска референдум за президентска република

Лидерът на " ИТН " Слави Трифонов се разгласи за референдум с един единствен въпрос: България да е президентска или парламентарна република?

" Видях политическата система от вътрешната страна - има двуличие, неистини, корупция, задкулисие, интриги, и мъчителна жадност за власт. Не съм политик, и мисля, че би трябвало да се разбие освен модела ГЕРБ, а на цялата настояща политическа система ", уточни той в изказване по телевизия " Седем осми ".

" Решението би трябвало да е ваше, само че с цел да подсигуряваме, че вашето решение ще бъде приведено в деяние, ние ще бъдем поръчител, ваш поръчител в идващия парламент. Властта не е непременно, само че моралът е. " ИТН ", сами против всички, дружно с Вас ", приключи Трифонов изявлението си.

Според Закона за референдумите- национално допитване не може да съдържа въпроси, свързани с формата на държавното ръководство.

Именно на това съображение през 2016 година Конституционният съд реши, че три от въпросите за референдума, иницииран тогава от Слави Трифонов, опонират на Конституцията.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР