Лидерът на Има такъв народ“ Слави Трифонов разпространи коментар на

...
Лидерът на Има такъв народ“ Слави Трифонов разпространи коментар на
Коментари Харесай

Слави от името на Вълчев: Твърдението на Лорер, че Пендиков не е българин, е цинично

Лидерът на „ ИТН “ Слави Трифонов популяризира коментар на Ивайло Вълчев във връзка изявление на Даниел Лорер , че „ господинът, който беше нападнат в Северна Македония, не е български жител. Той се дефинира като човек с българско съзнание “ . Публикуваме го без авторска интервенция:

„ Щях да кажа „ моят сътрудник “ Ивайло Вълчев, само че нямаше да съм прав. Имам достойнството Ивайло Вълчев, не да е мой сътрудник, а мой другар и още повече имам достойнството той да е написал текстовете на множеството мои песни. Темата Македония е болежка за мен и мисля за огромна част от българите. За Ивайло Вълчев – също. Той изиска да каже нещо в моя профил за едно изявление на Даниел Лорер, което го е жегнало. Често казано мен също ме жегна, само че по въпроса давам думата на господин Ивайло Вълчев:

„ Твърдението на господин Лорер, че Християн Пендиков не е българин, тъй като няма български паспорт, а единствено българско съзнание, е меко казано цинично. Паспортът може да те направи „ българин “ пред служителите. Самосъзнанието те прави българин пред България.

Очевидно господин Лорер няма и най-малка визия какво е да се самоопределиш като българин в Република Северна Македония.

Очевидно куп спортисти с български паспорти, хора, които не приказват и дума български и нямат никаква страст към България, са по-достойни да бъдат защитавани от страната, в сравнение с един юноша, дръзнал да се назова българин в страна, където това не носи нищо, с изключение на риск за живота и сигурността.

Господин Лорер, доста от историческите персони, чиито портрети висят по стените в учебните заведения, че и в кабинетите на държавните мъже, в никакъв случай не са имали български паспорт. Но са били българи, наричали са се българи и са живели и умрели за това, да има България.

Без паспорт. По съвест и разбиране.

България има потребност от българи. Не от паспорти. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР