Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов отправи остри критики

...
Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов отправи остри критики
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Само българският гражданин има правото да каже кога е националният празник

Лидерът на " ИТН " Слави Трифонов насочи остри рецензии в профила си в обществената мрежа Фейсбук към ПП-ДБ по отношение на предлагането им 24 май да стане народен празник. По думите му само българският жител, питан на референдум може да каже по кое време е българският национален празник. 

Ето и позицията на Има Такъв Народ, изразена от водача й:

Днес, на конференция, бяха оповестени концепциите на " Продължаваме промяната “ и " Демократична България “ за правосъдна промяна и смяна на българската Конституция. И забележете, главната концепция предпазена от Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов, ген. Атанасов и министър-председателят Николай Денков е националният празник да не бъде Трети март, а 24 май.

Тези хора ли са носителите на такава промяна? Тези хора, които излъгаха всички и най-много хората, които гласоподаваха за тях. И в името на властта и изгодите от властта, жадни за власт и алчни за власт сътвориха нещо, което назовават " некоалиция “ дружно с ГЕРБ и ДПС- враговете им, поради които бяха основани. И дружно с тях, сега, ръководят страната. Консумират власт без позор, употребяват власт- основана в неистина. И без никакъв позор, всекидневно, от присъединените им медии ни убеждават, че това било " единственият метод “, че са светли и чисти и че всичко било " в името на България “.

Тези хора желаят да трансформират националния празник на България. Днес гледах изявление на Лорер, в което той сподели, че Трети март бил " проблематична дата в българската история “.

Аз съм от Плевен. Ако съблюдавам риториката на Лорер, това е " един проблематичен град в Руско-турската освободителна война “. За освобождението на този " проблематичен град “ са починали близо 30 000 души: съветски, румънски, финландски, полски и украински войни.

Да, аз съм евроатлантически насочен. Мястото на България е в Европа и НАТО, съгласно мен. И считам, че Путин води мракобесна, страшна и ненужна война в Украйна. Но това изобщо не трансформира българската история, освобождението на моя роден град и освобождението на България. Нещата са такива, каквито са. И в историята, и в настоящето. И в случай че някой има право да каже по кое време е българският народен празник, това е единствено българският жител питан на Референдум, а не негови представители, които в действителност са измамници. Не познавам този човек Лорер, в никакъв случай не съм го виждал, той неотдавна е в общественото и политическото пространство, не че има някакво значение, само че никак не ми е приветлив, тъй като е доста безочлив. И ще си разреша да му дам един съвет: Господин Лорер, отиди в Плевен, застани на площада и кажи, че Трети март е проблематична дата в българската история и ще видиш какво ще стане!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР