Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов обяви днес в

...
Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов обяви днес в
Коментари Харесай

Слави Трифонов не се кандидатира за депутат, според социолози това е добра новина за ГЕРБ

Лидерът на " ИТН " Слави Трифонов разгласи през днешния ден в профила си във фейсбук, че няма да се кандидатира за народен представител в идващия парламент. Пише, че може да носи отговорност " и от една друга институция, само че по тази причина... когато му пристигна времето ". Според социолози днешната декларация на Трифонов ще разочарова част от гласоподавателите му и е добра вест за ГЕРБ.

Слави Трифонов написа през днешния ден във Facebook - Аз няма да се кандидатирам за идващия Парламент, тъй като моето място не е там, а да нося отговорност за хората, които са там и това, което вършат. Разбира се, аз мога да нося тази отговорност и от една друга институция, само че за това...като му пристигна времето ".

Според социолози декларацията на Трифонов най-вероятно ще разочарова част от гласоподавателите му.

" Вотът за Слави в огромна степен е персонален избор и в случай че той персонално не взе участие слага много сериозна въпросителна пред величината на неговите шансове. Така да се каже, това че Слави Трифонов няма да взе участие персонално е може би добра вест за ГЕРБ ", съобщи Първан Симеонов от " Галъп интеренешънъл ".

" Можем да чакаме, че това негово решение ще провокира отчаяние у част от неговите симпатизанти ", сподели Геновева Петрова от " Алфа Рисърч ".

" Много мъчно си го представям да върви всеки ден на работа, той е решил, че това не е лъжица за неговата уста ", съобщи Симеонов.

Това пък косвено приказва, че най-вероятно държавно управление този път ще има, прибавя Симеонов. Колкото до думите на водача на " ИТН " за носенето на отговорност за друга институция - за социолозите те остават мистерия.

" Не съм сигурен, че има явен проект какво тъкмо да прави, пък и не знам до каква степен би му се занимавало да е министър председател или президент, евентуално и аз не се сещам за нещо, в последна сметка сценаристите на шоуто са за това, с цел да измислят съспенс ", добави Симеонов.

" Може би в някакъв смисъл това обръщение, облечено в тайнственост, е и метод да се обезврежда до известна степен възможното отчаяние у симпатизантите му от това, че няма да бъде показан в листите на партията ", добави Геновева Петрова.

Преди изказването на Слави Трифонов самостоятелна аналитична мрежа, в която вземат участие Първан Симеонов, Андрей Райчев, Кънчо Стойчев и други, даде своята прогноза, че 60:40 " ИТН " ще води пред ГЕРБ. А 70:30 е вероятността да се образува четириъгълник на властта- Радев-Трифонов, Иванов, Манолова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР