Лидерът на Има такъв народ“ Слави Трифонов обяви, че подкрепя

...
Лидерът на Има такъв народ“ Слави Трифонов обяви, че подкрепя
Коментари Харесай

„Включително с оръжие“. Слави Трифонов излезе с позиция за военна помощ за Украйна

Лидерът на „ ИТН “ Слави Трифонов разгласи, че поддържа военна помощ за Украйна. „ Аз съм от страната на тези, които считат, че Украйна би трябвало да бъде подкрепена по всевъзможен метод – в това число с оръжие “, написа Трифонов във Facebook.

Позицията му е оповестена след дебатите в Народното събрание в четвъртък, където за изпращане на помощ за Украйна. За гласоподаване упорстваха депутатите от „ Демократична България “ и ГЕРБ-СДС.

„ Украйна е независима суверенна страна, нападната в прорез с всевъзможни интернационалните контракти и разпореждания от своята прилежаща страна Русия и сега на територията на Украйна изцяло незаслужено и аморално се води война, в която умират хора “, написа Трифонов. Според него „ да им даваме сега единствено бронежилетки е безусловно изплъзване и в действителност не е заемане на никаква позиция “.

Това е първата безапелационна позиция на водача на „ ИТН “ (ИТН), обвързвана с дебатите за изпращане на военна помощ на Украйна. До този миг беше известно, че Има Такъв Народ е „ склонна да поддържа общата подизия на България, дано да я почистим “, по думите на депутата от партията Станислав Балабанов .

Проекторешението, което беше гласувано от депутатите във външната комисия в Народното събрание в сряда изключва изпращане на военна помощ от България за Украйна. То беше импортирано директно преди съвещанието на комисията от „ Продължаваме промяната “.

Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба изрично съобщи пред българските депутати, че Украйна чака военна помощ, а България би трябвало трябва да направи избор.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР