Лидерът на Има такъв народ коментира една от горещите обществени

...
Лидерът на Има такъв народ коментира една от горещите обществени
Коментари Харесай

Трифонов предлага статуя на Аспарух да смени Паметника на съветската армия

Лидерът на " ИТН " разяснява една от горещите публични тематики в последните дни, обвързвана с Паметника на руската войска.

Монументът пострада, откакто мъж разруши с чук надписите по него.

Това провокира съществени публични реакции, разнопосочни, като част от хората упорстват паметникът да остане на мястото си, а други - той да бъде изместен от центъра на София.

От своя страна водачът на " ИТН " предлага на мястото на Паметника на руската войска да бъде сложена скулптура на хан Аспарух.

Ето и цялата обява на Слави Трифонов:

Според мен на мястото на паметника на Съветската войска би трябвало да има монумент на основателя на българската страна хан Аспарух. В София, столицата на България, няма нито един монумент на основателя на България - хан Аспарух. И целият този скандал към паметника на една от дълго време несъществуваща войска, която изобщо не ни е освободила, а напряко ни е поробила, целият този скандал е пъклен комфортен да махнем този безусловно непотребен и изцяло безмислен паметник и като българи да издигнем монумент на най-важния българин - хан Аспарух.
Аз върших сходна самодейност преди години и тя не се получи. Защо? Защото администрацията направи всичко допустимо, по всевъзможен метод, с всевъзможни аргументи, да убие тази концепция още в зародиш. Защо? Не знам. Имах възприятието, че административните чиновници не са българи, а византийци.А в този момент дали е допустимо някаква такава концепция да се получи? Ако питате българите дали вместо монумент на Съветската войска е по-добре да има монумент на хан Аспарух, най-вероятно голямата част ще кажат: “Разбира се, че на хан Аспарух”.Но най-вероятно няма да стане. Явно такива ни е довел тук хан Аспарух. Такива, дето повече обичаме непознати армии, в сравнение с тоя, дето ни е основал. А другояче концепцията е хубава. Питайте всеки българин и вижте какво ще ви каже.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР