Лидерът на Има такъв народ (ИТН) Станислав Трифонов е предявил ...

Лидерът на Има такъв народ (ИТН) Станислав Трифонов е предявил

Трифонов иска 50 000 лева от Петков

Лидерът на " ИТН " (ИТН) Станислав Трифонов е предявил иск от 50 000 лева против премиера в оставка Кирил Петков. Исковата молба е постъпила в петък в Софийския градски съд.

Трифонов твърди, че Петков му е предизвикал неимуществени вреди с мненията на конференцията, която министър председателят и други членове на " Продължаваме промяната " и на държавното управление дадоха, откакто водачът на Има Такъв Народ разгласи, че отдръпва министрите си.

Слави Трифонов неотложно направи поръчка, че ще съди Петков и написа във Facebook: " Днес чух няколко пъти, че аз съм мафията. Казаха го министър-председателят Кирил Петков, министърът на финансите Асен Василев и – не знам като какъв да го дефинира – Радостин Василев. Съгласен съм, че в България всеки може да каже всичко за всеки, само че би трябвало да носи отговорност за думите си. Навремето осъдих жълтите вестници поради лъжите им. Спечелих всички каузи. Сега ще заведа каузи против Кирил Петков, Асен Василев и Радостин Василев за техните неистини и внушения ".

Впоследствие Трифонов направи и следния коментар: " От обща просвета би трябвало да знаете какво значи " мафия ". Мафията е слепване на проведената престъпност с държавната власт. Как да има мафия, когато нямаш власт. Аз напускайки властта, напущам опцията да бъда мафиот. В случая мафиот може да бъде единствено Кирил Петков, тъй като има власт ".

По информация на профилирания уебсайт " Лекс ", в желае си против Петков той акцентира, че в никакъв случай не е бил свързван с мафията и думите на премиера в оставка са уронили престижа му.

Източник: inews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg