Лидерът на Има такъв народ (ИТН) Слави Трифонов постави условие

...
Лидерът на Има такъв народ (ИТН) Слави Трифонов постави условие
Коментари Харесай

Слави Трифонов с условия за вдигане на ветото пред европътя за РСМ

Лидерът на " ИТН " (ИТН) Слави Трифонов сложи изискване за повдигане на ветото пред европътя за Република Северна Македония . Той съобщи своята позиция с пост във фейсбук.

Трифонов предлага България да вдигне блокадата върху договарянията за участие на Република Северна Македония в Европейския съюз при две условия.

Едното е Съединени американски щати да анулират визите за българските жители, а второто - България да бъде призната в Шенгенското пространство без граничен надзор.

" След като Съединени американски щати и Европейският съюз желаят от нас да бъдем лоялни сътрудници - добре, само че лоялността е в две направления...При тези условия и в случай че македонците, извинете - северномакедонците изпълнят нашите условия, подписани в Договора за другарство, добросъседство и съдействие, можем да стартираме преговорния развой за допускане на Северна Македония в Европейския съюз ", написа Трифонов.

Малко по-късно във втори пост водачът на Има Такъв Народ прецизира, че това е негово персонално мнение и дава още по-сбито същите условия като послание към сътрудниците и съседите ни.

Според него, северномакедонците би трябвало да признаят историческите си български корени.

И към нашите сътрудници от НАТО и Европейски Съюз - откакто толкоз държите ние да подкрепим Северна Македония за договаряния за участие в Европейски Съюз - постъпете партньорски към нас, както желаете ние да сме ви сътрудници - без визи за Съединени американски щати и незабавно в Шенген, съобщи той.

Партия " ИТН " е част от ръководещата коалиция. От нейната квота е и актуалният външен министър Теодора Генчовска.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР