Лидерът на Има такъв народ (ИТН) Слави Трифонов поиска референдум

...
Лидерът на Има такъв народ (ИТН) Слави Трифонов поиска референдум
Коментари Харесай

Сами срещу всички, заедно с вас. Слави Трифонов иска референдум за президентска република

Лидерът на " ИТН " (ИТН) Слави Трифонов изиска референдум за превръщането на България в президентска република. Той направи това в изказване по малкия екран си " 7/8 ", излъчено и във Facebook.

Трифонов аргументира предлагането си с неодобрение от актуалната политическа система и даде поръчка за мото на своята акция за идните парламентарни избори: " Сами против всички, дружно с вас ".

" Аз видях политическата система от вътрешната страна - там има главно двуличие, неистини, корупция, задкулисие, интриги и мъчителна жадност за власт ", сподели Трифонов в късото си изказване, записано на музикален декор.

" Мисля, че аз не съм политик, и мисля също, че би трябвало да се разбие освен модела " ГЕРБ ", а и модела на цялата настояща политическа система. Затова желаеме вие да кажете време ли е България да стане президентска република, или да остане парламентарна ", сподели още той.

Трифонов добави, че в идващия парламент неговата партия ще бъде поръчител за това, че решението на хората, каквото и да е то, ще бъде приведено в деяние.

Изявлението идва дни преди формалното начало на предизборната акция за изборите на 2 октомври. Според последните социологически изследвания рейтингът на партията е паднал неведнъж и съществува риск Има Такъв Народ да не влезе в Народното събрание. През 2021 година Има Такъв Народ завоюва едни от парламентарните избори с 24% и стана първа политическа мощ.

" Властта не е непременно, само че моралът е. " ИТН " - сами против всички, дружно с вас! ", приключва изказването на Слави Трифонов.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР