Лидерът на Има такъв народ (ИТН) Слави Трифонов подаде пред

...
Лидерът на Има такъв народ (ИТН) Слави Трифонов подаде пред
Коментари Харесай

След две години. Слави Трифонов декларира близо 19 млн. лв. и къща за 1,3 млн.

Лидерът на " ИТН " (ИТН) Слави Трифонов подаде пред антикорупционната комисия (КПКОНПИ) за първи път, откогато влезе в политиката.

Трифонов не подаде такава декларация две следващи години - през 2021 и 2022, макар че е задължен да го прави като водач на партия, която получава държавна дотация. През 2021 година той трябваше да подаде декларация и в качеството си на депутат. Трифонов беше санкциониран от КПКОНПИ, като.

Сега той е подал декларацията си единствено за 2022 година, в която са декларирани над 1 120 000 лева, събрани от заплата, хонорари за авторски и сродни права и дивиденти. Описани са 3 858 633 лв. и други 2 715 492 евро в банки - общо над 9 млн лв., както и други 9 096 967 лева . в продуцентската компания " Седем-осми АД ", на която Трифонов е изпълнителен шеф.

Декларацията е подадена през май 2023 година, като в нея е разказана и къща с двор в София, добита през 2022 година на стойност 1 317 600 лева Същата година Трифонов е продал имот в плевенското село Тодорово за 10 хиляди лева Декларирал е заем от 5760 лева, а като годишна данъчна основа от трудови приходи е показал сумата от 210 826 лева

Всяка година до 15 май хората на обществени длъжности би трябвало да подават заявления за имущество и ползи за миналата година. В Закона за противопоставяне на корупцията са изброени лицата, които са длъжни да заявяват имуществото си.

През 2022 година инспекция на Свободна Европа в обществените регистри сподели, че водачът на Има Такъв Народ има и взе участие в ръководството на няколко компании, както и парцели в София и Плевен като физическо лице.

В отговор на въпроси на Свободна Европа за това какви наказания и инспекции са направени на Трифонов, от антикорупционната комисия споделиха, че " против всеки, който не е спазил закона, се ползват наредбите му ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР