Лидерът на хунтата в Мианмар Мин Аунг Хлаинг ще удължи

...
Лидерът на хунтата в Мианмар Мин Аунг Хлаинг ще удължи
Коментари Харесай

Военната хунта в Мианмар удължава извънредното положение с 6 месеца

Лидерът на хунтата в Мианмар Мин Аунг Хлаинг ще удължи изключителното състояние в страната с още шест месеца , оповестява организация Ройтерс, базирайки се на държавните медии. Съветът за национална защита и сигурност на хунтата е дал своето утвърждение.

Хунтата за първи път разгласи изключително състояние, откакто завзе властта от определеното държавно управление на Аун Сан Су Чжи с прелом през февруари предходната година.

" Членовете на съвета за сигурност единомислещо поддържаха предлагането за удължение на интервала на оповестеното изключително състояние с още шест месеца ", заяви Global New Light of Myanmar.

" В нашата страна би трябвало да продължим да укрепваме " същинската и дисциплинирана многопартийна демократична система ", което е желанието на хората ", цитира изданието думите на Мин Аунг Хлаинг.

Мианмар е в безпорядък след преврата, като спорът се популяризира в страната от Югоизточна Азия, откакто армията потуши най-вече мирни митинги в градовете.

Хунтата съобщи, че е взела властта поради машинация с гласуването на общите избори през ноември 2020 година, които бяха елементарно извоювани от партията на Нобеловата лауреатка Аун Сан Су Чи. Групите за наблюдаване на избори не откриха доказателства за всеобща машинация.

Военните дадоха обещание да проведат нови избори през август 2023 година , макар че графикът към този момент е преместен и съперниците не имат вяра, че плануваните избори ще бъдат свободни и почтени.
 Мианмар екзекутира опозиционери за първи път от десетилетие
Мианмар екзекутира опозиционери за първи път от десетилетие

Четирима деятели, упрекнати в подкрепяне осъществяването на " терористични актове "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР