Лидерът на Християнсоциалния съюз (ХСС) на Бавария Маркус Зьодер заяви,

...
Лидерът на Християнсоциалния съюз (ХСС) на Бавария Маркус Зьодер заяви,
Коментари Харесай

Маркус Зьодер е готов да се кандидатира за германски канцлер

Лидерът на Християнсоциалния съюз (ХСС) на Бавария Маркус Зьодер съобщи, че е подготвен да се кандидатира като закостенял претендент за немски канцлер на изборите през сeптември, оповестиха пред Reuters участници в партийна среща, извършена в неделя.

Нараства натискът за скорошно решение дали водачът на Християндемократите (ХДС) Армин Лашет или Зьодер би трябвало да се кандидатират от името на двете партии на изборите на 26 септември, което ще го направи претендент за правоприемник на Ангела Меркел.

„ Ако ХДС е податлив да ме поддържа, аз съм подготвен “, сподели Зьодер на среща на водещи членове на парламентарната група, съгласно участниците. Това е първото сходно изказване от негова страна.

Лашет изостава от Зьодер в социологическите изследвания, само че се радва на поддръжката на някои авторитетни провинциални министър председатели.

Традиционно водачите на ХДС и ХСС вземат решение между тях кой да се кандидатира, само че някои депутати упорстват този пъти те да имат думата. С наближаването на изборите през септември консерваторите упорстват за решение по отношение на кандидатурата, с цел да бъдат прекъснати спекулациите, които извеждат раздялите на напред във времето.

„ Ако взема поради настроенията в ХДС, решението би трябвало да пристигна доста бързо “, сподели Лашет пред Bild am Sonntag.

Лашет сподели, че в неделя няма да се вземе решение, само че се допуска, че ще бъде разисквана най-малко процедура или график за решение.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР