Лидерът на Хамас Исмаил Хания потвърди пред телевизия Ал Джазира

...
Лидерът на Хамас Исмаил Хания потвърди пред телевизия Ал Джазира
Коментари Харесай

Израелски удар уби трима синове и двама внуци на лидера на Хамас

Лидерът на " Хамас " Исмаил Хания удостовери пред телевизия " Ал Джазира " гибелта на децата си и съобщи, че Израел ги е умъртвил, воден от " духа на възмездие и ликвидиране ", предадоха международните организации, цитиани от Българска телеграфна агенция.

Тримата му синове са били убити при израелски въздушен удар. Роднини на Хания и представители на " Хамас " са декларирали пред медиите, свързани с придвижването, че синовете на Исмаил Хания - Хазем, Амир и Мохамед Хания, са били убити дружно с членове на техните фамилии покрай бежанския лагер " Шати " в град Газа.

Доларовият милиардер Исмаил Хания, който сеи укрива в Катар, също е роден в " Шати ", напомня АП. Той заяви, че синовете му са починали като мъченици на път за освобождение на Ерусалим и джамията " Ал Акса ". " Врагът е воден от духа на отмъщението и убийството и не цени никакви правила или закони ", сподели Хания в  изявлението, което даде по телефона от катарската столица Доха, в която живее в заточение.

Лидерът на " Хамас " добави, че убийството на децата му, няма да упражни напън над " Хамас ", с цел да смекчи позицията си в договарянията с Израел за преустановяване на огъня в Газа, съобщи Асошиейтед прес.

" Врагът има вяра, че като взима под прицел фамилиите на водачите, ще ги накара да се откажат от настояванията на своя народ ", сподели Хания. " Всеки, който има вяра, че взимайки под прицел децата ми, ще накара " Хамас " да промени позицията си, единствено си прави илюзии и ще остане отчаян ", добави той.

Тримата синове на Исмаил Хания  - Хазем, Амир и Мохамед са били в кола, когато са се движили в бежанския лагер " Шати " в град Газа.  Двама от внуците на Хания също са били убити при удара,  а трети е бил ранен.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прикани " Хамас " да придвижи предлагането за преустановяване на огъня в Газа и договорката за заложници, като в същото време прикани израелския министър председател Бенямин Нетаняху да позволи повече помощ на палестинската територия, заяви Агенция Франс Прес. 

„ Сега зависи от Хамас, те би трябвало да придвижат предлагането, което беше направено “, сподели Байдън на конференция в Белия дом, добавяйки, че сумата на помощта, която влиза в Газа „ не е задоволителна “. Констатацията му за помощта бе след под напрежение диалог с Нетаняху.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР