Лидерът на групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер

...
Лидерът на групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер
Коментари Харесай

Путин пренаписва историята

Лидерът на групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер в хода на разискванията на тематиката „ Изкривяването на европейската история и паметта за Втората международна война “ в Европейския парламент упрекна съветското управление в опит да пренапише историята и разгласи, че Втората международна война е почнала поради пакта Молотов-Рибентроп, предават РИА Новости и организация " Фокус ".

„ Ние, в ЕНП, не можем да приемем опитите на Путин да пренапише историята. Макар че Съветският съюз понесе големи загуби в хода на войната, а неговите бойци демонстрираха подвиг, не би трябвало да отхвърляме, че пактът Молотов-Рибентроп докара до началото на Втората международна война “, съобщи той.

В рамките на същата полемика, депутатът от ЕНП и някогашен министър на външните работи на Латвия Сандра Калниете разгласи Сталин за „ съдружник на Хитлер “. По нейните думи, Съюз на съветските социалистически републики е разрешил на Германия да нападна Западна Европа и е оставил Англия сама против Вермахта. В края на декември съветският дипломат в Полша Сергей Андреев беше поканен в полското външно министерство, с цел да даде пояснения, откакто Путин приказва за полската политика през 30-те години на предишния век. Президентът назова „ сволоч и антисемитска свиня “ тогавашния дипломат на Полша в Германия Йозеф Липски, който поддържа Адолф Хитлер и концепцията му да изпрати полските евреи в Африка, „ където да измрат и да бъдат унищожени “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР