Лидерът на гръцката опозиция и председател на Сириза Алексис Ципрас

...
Лидерът на гръцката опозиция и председател на Сириза Алексис Ципрас
Коментари Харесай

Бивш гръцки премиер протяга ръка към гей обществото

Лидерът на гръцката съпротива и ръководител на " Сириза " Алексис Ципрас даде обещание да узакони еднополовите бракове с цялостни наставнически права , в случай че завоюва парламентарните избори идващия месец, с което Гърция ще стане първата страна с преобладаващо православно християнство, която ще направи това.

Това заключи " Та Неа ".

Алексис Ципрас, който оглавява главната лява опозиционна партия " Сириза ", съобщи, че неговото държавно управление ще даде на еднополовите двойки законното право да подписват брак .

" Най-накрая пристигна моментът, успеха на нашата партия ще... значи цялостни права за двойките, без значение от техния пол ", сподели Ципрас в записано видеопослание на събитие, проведено от младежкото крило на неговата партия в понеделник и оповестено в интернет във вторник.

Ципрас съобщи, че Гърция би трябвало да одобри рекомендациите, направени в резолюция, призната от Европейския парламент през 2021 година, в която се упорства страните - членки на Европейски Съюз, да хармонизират изцяло правата на еднополовите двойки с тези , предоставяни в по-широк проект.

Еднополовите бракове са приети в по-голямата част от Западна Европа, само че не и в Италия и Гърция, където съществуват цивилен партньорства, както и в множеството други членове на Европейски Съюз в Източна Европа.

48-годишният Ципрас насочва предизвикателство към дясноцентристкия министър-председател Кириакос Мицотакис на изборите на 21 май. Той изостава в изследванията на публичното мнение макар намаляването на преднината на консерваторите през последните седмици след смъртоносната железопътна злополука.
 Гей скандал раздруса гръцката черква
Гей скандал раздруса гръцката черква

Епископ не желае да се кръщават осиновени от еднополови двойки деца

Миналата година завърши строгият финансов надзор върху кредиторите от Европейския съюз, които отпускаха избавителни заеми , а предизборната борба до момента се фокусираше основно върху обществени въпроси, които включват обещанието на министър-председателя от предходната седмица да разшири стената по гръцко-турската граница, с цел да не се позволяват мигранти.

Срещу съпротивата на Гръцката православна черква и политическите консерватори еднополовите цивилен съюзи бяха легализирани през 2015 година при предходното държавно управление, ръководено от Ципрас.

ЛГБТ групите в Гърция от дълго време водят акции за това членовете на техните общности да имат цялостни фамилни права и се стремят към по-строго използване на антидискриминационните закони .

В годишния отчет за правата на индивида на Държавния департамент на Съединени американски щати се правят оценка високо напъните на управляващите за справяне с насилието и дискриминирането, само че се прибавя, че нападенията против ЛГБТ лица не престават.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР