Лидерът на гражданската платформа Изправи се.БГ Мая Манолова отправи критика

...
Лидерът на гражданската платформа Изправи се.БГ Мая Манолова отправи критика
Коментари Харесай

Манолова: Властта се занимава с всичко друго, но не и с проблемите на хората |

Лидерът на гражданската платформа " Изправи се.БГ " Мая Манолова насочи рецензия към държавното управление, че то не се занимава с значимите за хората проблеми.

" На ръба сме на цунами от обществени проблеми. И това е камбаната, която бием от ИБГНИ, тъй като властта не се занимава точно с тези проблеми на елементарните хора. Те се занимават с всичко друго, само че не и с инфлацията, не и с нарасналите сметки, не и със задлъжняването, не и със страховете на хората ", разяснява Манолова пред бТВ.

По думите й няма страна в Европа, която да не се е заела неотложно с обезщетения – и на обществените институции, и на бизнеса, и на семействата. И подсети, че там бяха замразени цените, само че не посредством мораториум, а с това, че страната е поела цялото нарастване.

" Не виждаме безусловно никакви ограничения в идващия бюджет , които да решат най-голямата болежка и боязън на хората ", уточни Мая Манолова.

Обект на рецензиите й стана и Законът за енергетиката, който дефинира броя на членовете на КЕВР. Сега новото управление на регулатора влиза с доста по-голям бюджет от към 90 млн. лева, само че с понижен състав, посочи тя и попита:

" Какво ще вършат с тези пари. Може да считат да заплащат изгубени каузи на КЕВР и да се облагодетелстват топлофикации, свързани с Ковачки, ВЕИ-та, Топлофикация София. "

Според нея " би трябвало да се дефинират енергийно бедните и те да бъдат подкрепени или да се подкрепи бизнесът ". Може да има преференциална цена за семействата до избран предел. Друго, което може да се направи, е от енергийния микс на АЕЦ „ Козлодуй “ да се пренасочи евтиният ток към вътрешния пазар, вместо да се натрупат свръхпечалби ", предложи още Манолова.

Бившият омбудсман не отхвърли, че се готви нов политически план с нейно присъединяване. 

" Има потребност от нов, огромен, огромен, обществен план, който да отбрани хората в изискванията на икономическа и обществена рецесия. Водят се диалози сега. В този план ще се включат разнообразни организации. Ако ме питате дали " Изправи се.БГ " ще са част то него - да ще бъде, само че не аз ще бъда лицето на този план. Търси се доста необятно обединяване ", уточни Мая Манолова.

Преди време се появиха информации, че водач на бъдещата групировка евентуално ще е служебният вицепремиер Атанас Пеканов, само че той изрично отхвърли с обяснението, че мястото му е в научните среди, а не в политиката.

Манолова не сподели дали новата групировка се прицелна в недоволни от политиката на Българска социалистическа партия социалисти. Само сбито разяснява: 

" Вижте, вътрешнопартийните процеси в Българска социалистическа партия не са източник и мотор на тези процеси. Факт е, че партията на Нинова не извършва ролята си да пази работещите хора, пенсионерите и уязвимите. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР