Лидерът на Гражданската платформа Изправи се.БГ Мая Манолова настоя за

...
Лидерът на Гражданската платформа Изправи се.БГ Мая Манолова настоя за
Коментари Харесай

Манолова иска временна забрана на износа на ток

Лидерът на Гражданската платформа " Изправи се.БГ " Мая Манолова настоя за краткотрайна възбрана на износа на ток.

Според нея това ще даде опция евтиният ток от АЕЦ " Козлодуй " да бъде за българските компании и семейства, а не за тези в Румъния и Гърция.

По нейни думи ДАНС и Министерство на вътрешните работи би трябвало да влязат също в " Булгаргаз " и " Булгартрансгаз ", както и в сдружението, изграждащо газовата връзка България-Гърция, която някой съгласно Манолова бави съзнателно.

Освен това тя настоя държавното управление незабавно да компенсира компаниите и семействата за повишаването на тока, парното и водата. По думи на Манолова обезщетенията за електрическата енергия на бизнеса ще коства на бюджета сред 150 и 180 млн. лева на месец, а поддръжката за семействата за парното - към 10 млн. лева месечно, а за ток - 30 млн. лева Това били пари, които ги има в хазната поради инфлацията.

Манолова акцентира, че скокът на цените на тока, парното и водата е завещание от 12-годишното ръководство на Бойко Борисов.

Партийните му " калинки " са по високите етажи в енергетиката и работят за частни корпоративни ползи, а не в полза на българския народ, безапелационна бе тя и още веднъж изиска промяна на управленията на енергийните държавни сдружения, оставка на енергийния министър и оставка и промяна на целия състав на КЕВР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР