Лидерът на гражданската формация Изправи се.БГ Мая Манолова обяви, че

...
Лидерът на гражданската формация Изправи се.БГ Мая Манолова обяви, че
Коментари Харесай

Обиск в жилище на активист на Мая Манолова, иззели уред за варене на компоти и чушкопек

Лидерът на гражданската групировка " Изправи се.БГ " Мая Манолова разгласи, че през вчерашния ден е било претърсвано жилището на майката на един от нейните деятели и изиска пояснение от Министерство на вътрешните работи.

" Днес под диктата на Борисов са тарашили жилището на майката на едно от лицата на митинга и член на Изправи се.БГ Тихомир Валериев Василев. Това е поредна принуда на Борисов и няма да го допуснем! Тишо е едно достоверно и същинско лице, което е от първия ден на митинга е подложен на психически и институционален тормоз. Претарашили са дома, мазетата, уплашили са съседите и са се канили да нарежат металната врата. Това е неприемливо. Потърпевш на сходен институционален напън, изпратен от Борисов, може да бъде всеки протестиращ. Борисов, не ни е боязън от теб! Ти умираш от боязън, от митинга, от силата, от волята на хората да те изпратят вечно в оставка. Ще защитим всеки член на " Изправи се ", написа някогашният омбудсман в профила си във Facebook късно нощес.

Тази заран тя даде брифинг и добави:

" След 3 часа тарашене, полицията иззема съд за варене на компоти 58/80см и апарат за печене на чушки ".

Манолова прикани вътрешния министър да покаже въпросния апарат за компоти, с цел да видят всички защо става дума и разгласи, че ще бъде подадена тъжба по закона за вреди, нанесени от страната.



Един от членовете на Отровното трио - юрист Николай Хаджигенов, съобщи, че чиновници на отдел " Наркотици " към ГДБОП-МВР и отдел " Тежки закононарушения " към Министерство на вътрешните работи са нахлули в жилището, в което Василев не е бил, без там да участват и поемни лица, както изисква законът.

" Най-категорично декларирам, че ГДБОП не е провеждала дейности по претършуване и изземане във връзка с Тихомир Василев на територията на град София през последните 24 часа ", съобщи обаче пред БНР шефът на ГДБОП основен комисар Любомир Янев.

Очаква се публична реакция от Министерство на вътрешните работи.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР