Лидерът на ГЕРБ събра на среща в централата спешно депутатите

...
Лидерът на ГЕРБ събра на среща в централата спешно депутатите
Коментари Харесай

Борисов: Военни под флага на НАТО у нас - да, но за отбрана, без да изпращаме войски

Лидерът на ГЕРБ събра на среща в централата незабавно депутатите си за указания по рецесията в Украйна, която ще бъде тематика на следобедното изключително съвещание на Народното събрание.

Борисов разгласи, че ги е събрал, с цел да им обясни позицията на Изпълнителната комисия на ГЕРБ по спора Украйна-Русия.

Той акцентира, че народните представители на ПГ на ГЕРБ би трябвало да поддържат всяко изпращане на сили на НАТО у нас, без значение дали американци или французи, само че единствено за задачите на отбранителната политика на Алианса.

" Ако държавното управление изиска на територията на България да дойдат натовски бойци, ние ще ги подкрепим. Но сме уверени, че в случай че се допусне поради никаквата ни политика сега, ще понесем тежки загуби. Ние поддържаме всичко, което под флаговете на НАТО е написано за България. Това не е наша експанзия, това е защитителен проект, с цел да се обуздае възможна експанзия ", обясни той.

" Ние би трябвало да бъдем извънредно решителни и в случай че ръководещите имат куража и волята, да подкрепим всяко едно решение, което подсигурява нашата отбранителна сигурност. Това не значи да изпращаме войски. Но по никакъв метод да не дадем късмет България да се третира като страна, която се колебае, би трябвало да бъдем оптимално решителни ", съобщи Борисов.

В същото време Борисов посочи, че България ще бъде най-потърпевша от военни дейности и наказания против Русия, най-много в туризма, само че освен.

 Скрийншот: Фейсбук

" България е най-тежко застрашена, в случай че се стигне до местен спор и наказания ", акцентира той за икономическите последствия. " България е страната с най-развит туризъм на Черно море, близо 10 милиарда. Тези конфликтни военни дейности Европейска комисия осведомена ли е какво ще загубим? Има ли компенасторни механизми? ", попита някогашният министър председател.

На упреците, че е бил срещу разполагането на военни кораби в Черно море, Борисов съобщи: " Аз и в този момент съм срещу! Без дипломатически, мирни решения, без обезщетения за нашия туризъм, веригата на доставки на метали също минават оттова... Ние към този момент загубихме милиард в селското стопанство. При едни тежки наказания ние ще продължим да губим ", изреди той.

И напомни, че единствено от прекъсването на " Южен поток " сме изгубили 60 милиарда куб. м газ, само че " ние не предадохме Украйна, бяхме лоялни ".

Борисов уточни, че е чакал външната министърка да развие дейна дипломатическа активност, а тя даже не е отишла на съвета на министрите в Брюксел, и заключи, че позицията на кабинета е неразбираема, а обособените министри и водачи изричат персонални отзиви.

" Искам да знаете какво е решила Изпълнителната комисия и да го подкрепите в Народно събрание ", обърна се към депутатите водачът на ГЕРБ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР